Är Venedig Sinking?

Venedig, Italien är en av världens vackraste städer. Det är en stad som bör ses med en kär vän, och om rapporter är sanna, borde ses innan den försvinner helt i de omgivande vattnen. Venedig är verkligen sjunker in i dess vatten, för att aldrig ses igen? Venedig sjunker långsamt, men som med de flesta kuststäder och städer är havsnivån ökar också.

Venedig byggdes på träsk, en sedimentär ö i en lagun utanför Italiens kust. Attila invaderade Italien 452 och tvingade många invånare att fly till kusten. En liten grupp öar i mitten av en lagun kallades kollektivt Rivo Alto , eller "hög bank. " Området expanderade snart, och Ri'Alto blev centrum av Venedig.

Venedig är ett gytter av kanaler. Där de flesta städer har vägarna, har Venedig kanaler. Gondoler och taxibilar vatten transportera människor till och från destinationer. Med vatten stiger, översvämningar har blivit ett allvarligt problem och bidrar till Venedig sjunker. Under högvatten under hösten och vintern blir Piazza San Marco, den lägsta delen av ön, helt översvämmad med vatten. När högvatten säsongen anländer, gatorna i Venedig blockeras med vatten. Trä Gångbanor måste monteras för att fotgängare att gå säkert. Den höga vattennivån är som orsakar skador på Venedig och störningar i dess invånare. Det har nu nått den punkt där staden guvernörer se problemet som kritiska.

Venedig har alltid varit långsamt sjunka. Under de senaste 1000 åren har den sjunkit med cirka sju centimeter per århundrade, men den senaste tidens rapporter har förklarat att under det senaste århundradet ensam, har staden Venedig sänks med cirka 24 centimeter. Detta kan ha mer att göra med global uppvärmning och smältande polarisar än med Venedig sjunker ner i sina egna stiftelser. Den globala uppvärmningen är en fråga som tas på största allvar och är en stor miljömässig betydelse för städer som är kuststater eller byggd på öar. Rapporter har visat att isen smälter som snabbast någonsin, och det blir en avgörande fråga. Experter är på allvar itu med frågan i syfte att finna en lösning på problemet. Den nivå som Venedig sjunker ses nu som kritisk. Många teorier och begrepp som utvecklas för att stoppa Venedig sjunker. City ledare nu överväger att investera i stora stål Gates att blockera översvämningarna i syfte att stoppa Venedig sjunker. Kostnaden för projektet beräknas till cirka två eller tre miljarder euro, men kommer detta enorma prislappen vara tillräckligt för att stoppa Venedig sjunker?

Många experter säger att detta lösning för att stoppa Venedig sjunker kan bara kort sikt och kommer bara att stoppa översvämningar under de kommande 20 eller 30 år. En långsiktig lösning måste hittas för att stoppa Venedig sjunker som inkluderar behandlar orsakerna till den globala uppvärmningen. Om inte, Venedig sjunker ner i sina egna vatten kan vara ett annat kapitel i världshistorien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.