Vilket land är Dubai i?

Staden Dubai är belägen i Persiska viken nationen kallas Förenade Arabemiraten (UAE). FAE består av sju olika emirat eller furstendömen, varav det största innehåller huvudstaden, Abu Dhabi. UAE är en islamisk nation, där religionen islam är starkt integrerad i regeringar varje emiratet. Dubai är den folkrikaste staden i Förenade arabemiraten, med över två miljoner invånare. Till skillnad från många andra håll i Mellanöstern, olja och energi endast utgör en liten andel av Dubais intäkter, och det är känt i stället för sina fastigheter och finansiella tjänstesektorn, liksom turism och handel.

Dubai har väckt uppmärksamhet från hela världen tack vare den djärva och innovativa fastighetsprojekt. Det mest anmärkningsvärda bland dessa är byggandet av Burj Dubai -arabiska för "Dubai Tower"-som beskrivs som världens högsta skapade av människans struktur, på nästan två gånger höjden av New Yorks Empire State Building. Denna byggnad är ryktet att ha genomgått flera höjningar i sin planerade höjden sedan starten. Den är tillverkad av stål och armerad betong.

Ytterst lite är känt om Dubais ursprung, men det har länge varit en viktig plats på grund av sin geografiska närhet till handel vägar som leder till och från Indien. Endast i den senare delen av 20th Century gjorde Dubai börja på väg att bli den viktigaste ekonomiska centrum att det nu är. Elektricitet och telefon, liksom flyget, var etablerade i Dubai under 1950-talet. Upptäckten av olja där 1966 ledde till att 300% av befolkningen ökar under nästa årtionde. Den 2 december 1971, emiratet Dubai gick med sex andra Arabemiraten för att bilda Förenade arabemiraten. År 1973 antogs en enhetlig valuta. Latent fientlighet från gränstvister mellan Abu Dhabi och Dubai löstes 1979 när en formell kompromiss nåddes.

Dubai har ett mycket varmt klimat, som ibland åtföljs av fukt. Den varmaste månaden i genomsnitt är augusti, med en genomsnittlig hög temperatur på 106 grader Fahrenheit (41,3 grader C). Det ligger direkt i den Arabiska öknen, och landskapet domineras av sand, med vilda gräs och några palmer. Även om Dubais officiella språket är arabiska, engelska är utbredda och förstås i staden. Islam är officiell statsreligion, men icke-muslimska grupper tillåts att dyrka och egna kyrkor i Dubai, på vissa villkor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.