Vilka är de österländska religioner?

österländska religioner är en familj av religioner hemma i Asien. Utöver flera stora religioner, östra religiösa även ett antal kulter, tillsammans med animistiska religioner inhemska asiatiska folken. Till skillnad från västerländska religioner såsom abrahamitiska religionerna, österländska religioner blandas ofta filosofi och religiös praxis tillsammans. Anhängare av österländska religioner är ganska många, och de finns över hela världen.

Bland de österländska religioner, är det möjligt att skilja ut två stora familjer: indiska religioner, och taoistiska religioner. Inom dessa två stora familjer, det finns ett antal sekter och mindre grupper som bedriver mycket speciella versioner av stora religioner, likt sekter av kristendomen i väst. Utöver dessa två grupper finns i Sydostasien anpassningar av indiska religioner, speciellt buddhismen och animistiska religioner som fortfarande praktiseras i isolerade områden i Asien.

buddism, hinduism, sikhism och Jainism är nära förknippade med Indien. Det är också möjligt att hitta Zoroastrianism, en religion som har sitt ursprung i Mellanöstern, i Indien. Många människor känner att Zoroastrianism broar både östra och västra religiösa begrepp. Den indiska religionerna delar många gemensamma drag, inklusive en stor vikt vid personlig plikt och naturliga lag, och många av dessa religioner har en rik asketisk tradition, tillsammans med en rad profeter, lärare och gudar.

The Taoist religioner inkluderar konfucianismen, Shintoism och taoism själv. Alla dessa religioner andel begreppet Tao, och de tenderar att ha tunga filosofiska inriktningar. När folk tänker på österländska religioner, tror de ofta Taoistisk religioner, som har blivit mycket populär i New Age-samfundet i väst, tack vare deras filosofiska inriktning. Sydostasien har också kommit med sin egen distinkta smak av buddism, som skiljer sig markant från den som praktiseras i Indien och starkt påverkade av taoismen.

Den animistiska traditioner i Asien är starkt fokuserad i Japan och Sydostasien. Animistiska trosuppfattningar center på tanken att naturliga fenomen orsakas av andar, och de ofta innehåller en komplex tradition av filosofi och personliga övertygelser. Vissa personer anser att animistiska traditioner inte är tekniskt religioner, eftersom de har ett mer magiskt och filosofiskt böjd, och folk kan identifiera både som animister och som medlemmar av olika världsreligionerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.