Vilka är Cinque Terra?

Cinque Terra finns fem städer i Italien längs kusten. Under senare år blivit mycket populär bland turister för ett antal anledningar. Städerna är Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore. är Cinque Terra i Italien, i regionen Ligurien, i La Spezia provinsen. De är alla inom gränserna för en nationalpark, som helt enkelt heter Cinque Terra. De har också varit en UNESCO: s världsarvslista sedan 1997. Kustlinjen i Cinque Terra spänner över cirka 11 miles (18km), med var och en av byarna inbyggt i steniga sluttningar med utsikt över havet.

Var och en av byarna i Cinque Terra är unika i sin egen rätt, och var och en göra en ny upplevelse. De förbinds med järnväg till varandra och till omvärlden med hjälp av både Rom och Paris. På grund av deras relativa otillgänglighet finns det nästan inga bilar i någon av Cinque Terra, vilket gör dem perfekt resmål för människor som vill utforska till fots. Miles av vandringsleder filial ut från byarna själva, likvidation över öppet hav klippor och genom dungar av olivträd, skogar av kastanjeträd, fruiting fruktträdgårdar, och frodiga vingårdar.

Vandring mellan byar är en populär attraktion, med stigar som förbinder hela Cinque Terra. Simma i Medelhavet är också en populär oavgjort, med enstaka små vikar och stränder längs hela området. Dykning kan också hittas i Riomaggiore, för dem som vill få lite djupare i vattnet. På grund av den skyddade naturen i regionen, gör mycket av någonting, med vandring, kräver tillstånd. Dessa är prisvärda dock, och för dem som vet att de kommer att vilja göra mycket, är Cinque Terre Card tillgänglig. Kortet ger innehavaren att använda tåget, bussen, och att vandra så mycket de vill i tre dagar, och kostar drygt € 12 euro.

Var och en av byarna i Cinque Terra har sina egna attraktioner att erbjuda. Kom dock ihåg att det mesta som Cinque Terra erbjuder är en oförstörd upplevelse längs den italienska kusten, inte en turist infrastruktur. Monterosso al Mare är särskilt känd för sin sandstrand, som är den enda stor sandstrand i Cinque Terra. Vernazza har absolut ingen biltrafik tillåten i byn, och är hem till Doria Castle. Corniglia har en särskilt hisnande utsikt över terrasser och vingårdar som omger den, och är hem till kyrkan St Pietro. Manarolo är antagligen den äldsta av byarna i Cinque Terra, och är känd för sitt lokala vin, känd i regionen som Sciacchetrà . Riomaggiore är vanligtvis det första byn människor kommer till när de anländer till Cinque Terra, eftersom det är den sydligaste av byarna.

Vädret i Cinque Terra är rimligt året runt, men är bäst från början av april till slutet av oktober, där soliga dagar och ljumma nätter är normen. Under de senaste åren har Cinque Terra gått från att vara en oupptäckt fristad att vara en ganska livlig turiststad. Här är den värsta från slutet av juni till början av september. För en mer fridfull upplevelse är det värt ett besök antingen före juni eller från slutet av september till oktober.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.