Vilka Nazca Lines?

Nazca-linjerna är jätte ritningar i jorden, eller geoglyphs , som ligger i Nazca öknen i Peru. De byggdes av medlemmarna i en gammal kultur som bodde i området mellan den 4: e och 8: e talet f. Kr. . Nazcalinjerna består av hundratals siffror, som dras med en enda rad, många i form av djur. Den mest mystiska inslag Nazcalinjerna är att bilderna utgör de syns bara från högt uppe i luften, vissa siffror åtgärd 900 feet (270 meter) över. är Nazcalinjerna klassificeras som negativa geoglyphs . Alltså, de gjordes genom att ta bort en del av marken yta, snarare än genom att smuts eller grus. Ytan på Nazca öknen är täckt med rostiga småsten, som den gamla Nazca folk bort för att avslöja lättare jord under. Torrhet och bristen på vind i Nazca öknen har hållit Nazcalinjerna extremt välbevarade under århundraden.

Varför de gamla Nazca folket skulle skapa detaljerade geoglyphs så stort att ingen kunde se dem har förbryllat forskare eftersom upptäckten av Nazca linjerna. Den ledande teorin är att Nazcalinjerna var religiösa karaktär, avsedd att vara synlig för gudar bor högt på himlen. Förespråkarna för denna teori talar ofta om att Nazcalinjerna tjänade inte bara som inlägg till gudarna, men också vägar som leder till och från platser för tillbedjan.

Andra teorier om forntida syftet med Nazcalinjerna varierar . En av de mest kontroversiella, populär av författaren Erich Anton Paul von D? Niken är att utomjordingar hjälpt Nazca folket bygga geoglyphs som landningsbanorna för sina flygplan. Andra har föreslagit att de gamla Nazca personer utvecklade rudimentär metoder för flyg, troligen en varmluftsballong.

En av de tidigaste teorierna föreslog att Nazcalinjerna var en form av astronomiska diagram, men det finns otillräckliga bevis för denna idé. En liknande teori till en period av täta solförmörkelser i Nazca öknen runt den tid då anlades, Nazca människor kan ha tolkat fenomenet som ett stort öga iaktta dem från himlen och byggde Nazcalinjerna till dess fördel. En annan teori som har nått stora framgångar är att Nazcalinjerna fungerat som en karta av underjordiska vattendrag, vilket skulle ha varit mycket värdefullt i öknen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.