Vilka Hawaiiöarna?

Hawaii, en gång kallade Sandwichöarna, är en ö-kedja (skärgård) ligger i mitten av Stilla havet, 1. 860 miles (3000 km) från närmaste kontinent, Nordamerika. Hawaiiöarna ligger ungefär halvvägs mellan Nordamerika och Asien. Hawaiiöarna är en del av regionen som kallas Polynesien, som gör många av öarna i Stilla havet. Öarna är ett av de sista områden på jorden som koloniserats av människor, har nåtts bara omkring 400-500 CE. Dessförinnan var obebodda öarna. Européer, företrädd av kapten James Cook, nådde ön den 18 januari 1778.

Hawaii har en unik geologi, plats och djurliv som lockar alla typer av besökare, även kändisar, forskare, lekmän, och många andra . Hundratusentals människor besöker Hawaii varje år. Hawaiiöarna, som omfattar åtta större öar och över 100 mindre holmar, är också den aktuella situationen är att få tillträde till Förenta staterna, som inträffade 1959. Från öst till väst, de stora Hawaii är Hawai? I (även känd som Big Island), Maui, Kaho? Olawe (obebodd), Lana? Jag, Moloka? I, O? Ahu, Kaua? Jag, Ni? Ihau . Dessa är traditionella namn som öarna av infödda Hawaiians.

Hawaii öarna ligger ovanför en vulkanisk hotspot som har regelbundna utbrott för 80 miljoner år. Det är kanske den mest kända innestället i världen. Som tektoniska plattor glider över jordens yta, de underliggande hotspot, troligtvis på magma plymer från manteln under förblir stillastående, så den vulkaniska aktiviteten har lämnat spår av undervattensberg 3. 600 mil (5. 800 km) långa, kallad Hawaiian -kejsaren djuphavsberg kedjan. Denna kedja visar rörelse Stilla tavla över tiden, och avslöjar att det plötsligt bytt färdriktning 47 miljoner år sedan från en norrut till en mera nordvästlig riktning.

Hawaii komplexa kultur kan inte sammanfattas i en så kort artikel, men bland de mest populära inslagen är lei , ett halsband av tropiska blommor, luau , en traditionell högtid som innebär långsam-rostning av en gris med begravda glödande kol, hula, den traditionella hawaiianska dans och sång, och den mer nyligen introducerade sporten surfing. Hawaii försöker hitta en balans mellan behaglig turister och behåller sin egen unika traditionella kultur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.