Vad är världens tak?

The Roof of the World är ett område med mycket hög total höjd i Centralasien. Det är ibland kallas "Hög Asien" och det är allmänt betraktas som den största området i världen, inte minst eftersom det är värd Mount Everest, världens högsta berg. Denna region har blivit känd som en kulturell plats, och några mycket unika kulturer och folk har uppstått genom världens tak.

Denna region består av mycket höga berg och platåer som har skapats av Indiens långsam kollision med den tektoniska platta som rymmer resten av Asien. Eftersom Indien pressar in i Asien, orsakar det buckling och falsning, vilket leder till ett område med hög höjd där de två plattorna möts. Den höga höjden ger världens tak mycket speciella klimat och perspektiv, och besökare till regionen ofta uttrycker vördnad när de tas för att se dess höga toppar. P

Flera länder ingår i tak världen, inklusive Tibet, Indien, Kina, Pakistan och Tadzjikistan. Den höga höjden har lämnat några mycket utmärkande utmaningar för ursprungsfolk i regionen, som får dryga ut försörja sig på mark som ofta är karg och svår att arbeta. Invånarna i regionen är starkt beroende av flockdjur som jakar, tillsammans med en varaktig djurhållningen, såsom getter, och trots svårigheter i livet i High Asien har de utvecklat rik, mångskiftande kulturer som skiljer konstnärliga traditioner.

Historiskt sett har världens tak sågs som mycket skrämmande av människor som inte var bekant med området. Även under sommarmånaderna, kan den höga bergspassen vara svårt att navigera, i synnerhet för historiska aktörerna försöker få varor över Asien på flockdjur. Bandits var en ökänd problem i området, och freak stormar, dåligt väder, och bistra villkor att resa i området mycket obehagligt, även stryktålig vacker.

fientlig omgivning i denna bergiga regionen i Asien har också gjort det i stort sett ointressant för invånarna i närliggande områden, som såg ingen anledning att försöka kolonisera eller underkuva världens tak så länge de haft tillgång till bördiga slätter lågland. I den 20: e århundradet började dock delar av världens tak ses som potentiellt värdefulla områden ur ett taktiskt perspektiv av nationer som Ryssland och Kina, och många ofta misslyckade intrång har gjorts i området i ett försök att få fotfäste .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.