Vad är kinesiska muren?

Kinesiska muren är ett av de mest kända historiska megastructures och världens längsta struktur som skapats av människan, ännu större än pyramiderna och andra enorma konstruktioner. Trots ett populärt påstående om motsatsen, är den kinesiska muren inte syns från månen, även om det knappt syns från nära omloppsbanor. En UNESCO: s världsarvslista, är den kinesiska muren ett skyddat utrymme som har fått ännu mer känd under det senaste decenniet på grund av internationella insatser för att bevara delar som faller i förfall. Vandalism är ett av skälen till att Kinesiska muren har lidit enormt under de senaste två decennierna. Lokala säljare plocka ofta sönder väggen för att sälja delar till turister.

The Great Wall of China inleddes inn den 5: e-talet f. Kr. av Qin-dynastin för att skydda riket från attacker av Xiongnu folket. Men med tiden som muren påbörjades bygget fanns redan många torn och befästningar redan stående. Byggandet av muren var tänkt att gå med i olika forten i en lång struktur och det tog århundraden att genomföra. Igång, stannade, rivas och byggas längs vägen, var klar den Kinesiska muren består idag i det 16th århundradet.

The Great Wall of China 4. 000 miles (6. 400 km) lång och upp till 26 fot (8 meter) i höjd. The Wall har många vakttorn och torn längs dess längd. De mest populära sträckor med turister är de nära Beijing, särskilt Juyongguan passera och Mutianyu muren. Den Shanhaiguan muren, byggd som en bro, är ett annat populärt stopp för turister vandrade längs kinesiska muren. De flesta av muren är byggd av tegel, trots tidiga delar är gjorda av sten, jord och plattor. Till modern besökare ser strukturen anmärkningsvärt liknande längs dess längd, men det beror huvudsakligen på effekten av vinderosion på väggen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.