Vad är ett spöke äktenskap?

Ett spöke äktenskap är ett äktenskap där den ena eller båda parterna har avlidit. Flera kulturer praktiken en form av spöke eller ande äktenskap, men Kina är förmodligen mest känd för sin spöke äktenskap tradition. Ghost äktenskap är ibland med i kinesiska filmer och romaner, och ibland historier om spöken äktenskap ta sig till väst. Bruket av Ghost äktenskap är kopplad till århundraden av tradition och komplexa föreställningar om den andliga världen. I en form av spöke äktenskap, är båda parter avliden. Kinesiska kulturen en tung värde om partnerskap för människor i giftasvuxen ålder, särskilt kvinnor, och om någon Giftasvuxna skulle dö innan han eller hon kan gifta sig, kan familjen välja att hålla ett spöke äktenskap. Vissa familjer tycker att det är otur eller till och med farligt att tillåta någon att förbli begravdes utan make. Familjen samråder med en präst eller en expert för att hitta en lämplig make, förlitar sig på astrologiska profiler för att hitta en match.

Om en matchning hittas, är ett formellt bröllop ceremoni i ett tempel, komplett med de brinnande av erbjudanden så att partnerna har objekt till användning i andevärlden. Paper vikarier används för bruden och brudgummen, med dessa stand-ins som bränns i slutet av ceremonin tillsammans med resten av erbjudanden.

För kinesiska kvinnor, ett spöke äktenskap kan vara speciellt viktigt. Av tradition är många kinesiska familjer hålla tabletter som representerar sina förfäder på familjen altaret. Familjen är ansvarig för att be för sina förfäder och ge erbjudanden, inklusive mat och anda pengar som kan användas i livet efter detta. Kinesiska kvinnor som dör ogifta inte har rätt till en tablett på familjens altare, ett spöke äktenskap, men ser till att kvinnan får en tablett på altaret av sin makes familj, så att hon kommer att tas om hand i andevärlden . Det finns en mängd andra anledningar att göra spöke äktenskap. Vissa familjer hålla äktenskap att blidka arga sprit, medan andra väljer att utföra ett spöke äktenskap för att undvika att låta yngre söner att gifta sig före äldre söner. Om en yngre son gifter sig först, är detta ses som olycksbådande. Familjer kan också utnyttja spöke äktenskap föra en släktgren, om en enda son dör och han är gift med ett spöke äktenskap, kan familjen anta ett barnbarn att fortsätta efternamn.

De personer som deltar i ett spöke äktenskap inte nödvändigtvis behöver vara avliden. Rika familjer kan hålla ett äktenskap mellan en levande kvinna och en död son, med kvinnan som ger motiveringen att anta ett barnbarn. Det är också möjligt för en levande människa att gifta sig med en död kvinna, men detta är mindre vanligt. Vissa människor kan också hålla spöke äktenskap för att tillfredsställa ett engagemang avtal i händelse av att en av de fästmör dör före äktenskapet hålls.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.