Vad är en Uncontacted Tribe?

ungefär tusen år sedan, och för hundratusentals år innan det gjordes mest i världen av jägare-samlare stammar. Civilisation bara fanns i Europa, norra Afrika och Asien-i resten av världen var okänd. Detta inkluderade de flesta i Afrika, Sydostasien, Oceanien, Australien och Amerika. Efter fyllda Prospektering i den 15: e, 16: e och tidig 17th århundradena, en stor del av världen hade upptäckts (därefter underkuvade) av européerna, främst utom Australien, Oceanien, hjärtat av Afrika, och spridda platser i Amerika. I dag, i början av 21: a århundradet kan man tro att alla världens människor är nu en del av civilisation, eller åtminstone direkt utsatta för den ofta. Det är nästan sant, men inte riktigt. Det finns fortfarande de sällsynta fenomenet uncontacted stammen-den stam som har haft knappt några eventuella interaktion med globala civilisation. Dessa "vilda människor" leda stenåldern liv, lever i världens mest isolerade platser som Amazonas, Nya Guinea, och en liten ö i Bengaliska viken. Dessa orörda folk är ett exempel på hur människors liv var innan ökningen av civilisationen. De är oftast nästan helt avklädda, och jaga med spjut eller pilbågar och pilar. Många av dem använder utarbeta ansiktet färg och har shamanistiska religioner.

För ett par århundraden var Australien i mitten av uncontacted stam, eftersom kontinenten avgjordes inte av européer förrän i slutet 18th century, den sista beboeliga kontinent vara så koloniserade. Aboriginerna, som företräder en av de tidigaste utlöpare av mänsklighet utanför Afrika, har bott där för omkring 50. 000 år. 1984, aboriginerna marken bor en traditionell jägare-samlare livsstil, en uncontacted stam kallas Pintupi Nio, som var belägna i "spårare" och förts till Kintore, Northern Territory. De skämdes genast av sin nakenhet, sätta på kläder, en erfarenhet som de hittade fruktansvärt obekväma. De uttryckte förvåning över mängden av tillgänglig mat och vatten i samhället. Man tror att det Pintupi Nio var de sista uncontacted stam i Australien.

Idag lever de flesta uncontacted stammar utspridda i Amazonas, där tjockleken och faran med Skogen har isolerat dem från interaktion civilisationen. Dessa Amazon stammar är ofta mycket aggressiv, får status som "uncontacted stam" delvis på grund av sin extrema fientlighet mot alla försök till kontakt. I några fall har uncontacted stammar setts skjuta pilar på plan som sällan passerar ovanför. Brasilien ensamt har 67 kända uncontacted stammar. Isolering och säkerheten för dessa stammar har utsatts för risker av alltför skövlingen av regnskogen och konflikter med loggrar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.