Vad är en Shamshan Ghat?

En shamshan Ghat eller kremering marken är en plattform utformad för kremering av organ medlemmar av den hinduiska tron, sikher också använda shamshan Ghats. Normalt är en shamshan Ghat ligger intill en flod, så att askan kan drivas ut och flöt bort i enlighet med hinduisk tradition. Många större städer i Indien har shamshan Ghats för användningen av deras medborgare, och sådana strukturer finns också på framträdande platser längs större floder, till exempel Ganges.

Ledamöter av hinduisk tro har cremating sin död i århundraden, i enlighet med deras religiösa övertygelse. Av tradition är organ kremerades så snabbt som möjligt efter döden, vanligtvis inom sex timmar, och de är endast hanteras av familjen till den avlidne. Brand tros vara rengöring, och det kommer att bidra till att förbereda själen för framtida resor.

Ordet "Ghat" betyder "trappor", och det är en hänvisning till de åtgärder som byggts upp längs floden bankerna att floden lättillgängliga. En shamshan Ghat finns vanligen vid eller mycket nära en sådan samling av trappor, och i vissa regioner kan det finnas en rad av dessa strukturer gör att människor kan utföra flera begravningar på en gång. Organen är höljt i vitt och ockra tyg, dekorerad med blommor och lade ut på bål av trä som dränkts in ghee för bränning att göra en traditionell utomhus kremering. Om det är möjligt, son till avlidne tänder eld på shamshan Ghat, som en sista akt av kärlek till sin förälder. När kroppen har bränts till aska, är askan spridd och familjen delar ut allmosor och mat till de fattiga innan man påbörjar en serie av sorg ritualer som kan pågå i två veckor eller mer. I vissa regioner, användning av en shanshan Ghat oöverkomligt dyr, och hinduer kan kremeras i krematorier eller ens begravas. Många krematorier som erbjuder hinduiska kremering tillåta familjemedlemmar att placera en symbolisk burk ghee i kolven med kroppen, som företräder den traditionella Ghee används för att starta branden på ett floden kremering.

>

Vissa tycker att bruket av floden kremeringar vid en shamshan Ghat obehaglig eller motbjudande, men när det utförs på rätt sätt är det helt sanitär. För anhöriga är det också ett viktigt och renande handling som tillåter dem att hedra de döda på samma sätt som deras tro har gjort i århundraden. I områden där shamshan Ghats är knappa eller försök görs att förbjuda dem, aktivister ibland steg framåt för att bevara dem för kommande generationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.