Vad är en Blood Diamond?

A Blood Diamond, även kallat en konflikt eller krig diamant, är en diamant säljs för att finansiera terrorism eller andra våldshandlingar inklusive inbördeskrig. Blodet diamanthandeln har setts som ett globalt problem, med terroristorganisationer i ett stort antal nationer som omfattas av handeln med dessa diamanter. The Blood Diamond är mest allvarlig i Afrika, där flera nationer inklusive Liberia, Angola och Sierra Leone har påverkats, ledande organisationer såsom FN att anta resolutioner för att bekämpa försäljning av blod diamanter.

För terroristorganisationer, är diamanter ses som ett ideal valuta, till följd av den traditionella slutna karaktär diamantindustrin. Svårigheten med att spåra och övervaka diamanter gör det mycket enkelt att slinka en Blood Diamond i mycket legitim diamanter, och när situationen har realiserats, har diamanter redan försvunnit. Flera branschorganisationer har börjat reagera på konsumenternas påtryckningar i fråga om blod diamanter, genomföra en bättre uppföljning och kontroll.

Även om tillgången till diamantgruvor är begränsad, bestämda individer kan smuggla diamanter ut till försäljning. Dessa individer mycket vanligt att det rådiamanter till våldsamma organisationer, som betalar en liten summa för smugglade diamanter och sedan sälja dem vidare till andra organisationer eller grupper som kan lyckas flytta diamanter ur landet. Den resulterande sten kallas Blood Diamond eftersom medlen förvärvats från försäljningen brukar gå till inköp av vapen. Ibland Blood Diamond får säljas direkt till vapen, för att minska möjligheten att spåra transaktionen. I andra fall kan de diamanter bytas ut valuta olika nationer, ofta insatta på bankkonton utanför nationens ursprung. Grund av det enorma samordning har det funnits misstankar om att flera nationella regeringar, inklusive regeringen i Liberia, är involverade i blodet diamanthandeln. The Blood Diamond marknaden är ett allvarligt politiskt och socialt problem. Många människor dör i strävan efter blodsdiamanter, däribland min arbetstagare som tvingas smuggla diamanter ut stödja växande familjer eller betala av individer som har hotat dem. De vapen som diamanter köpa bränsle våldsamt inbördeskrig där oskyldiga individer drabbas ner. Miljarder dollar har fått från försäljningen av dessa krig diamanter, vilket leder till döden vägtullar som beräknas vara i miljontal.

erkänner problemet Blood Diamond, professionella organisationer har gått samman med grupper för mänskliga rättigheter för att hitta ett sätt att avsluta handeln. Många diamanter kommer nu med certifikat som anger att diamanter spårades noggrant i varje steg i tillverkningsprocessen, från utvinning till inställningen i smycken, för att försäkra konsumenterna om att de inte stöder handeln. Andra länder med diamant inlåning som Kanada har främjat handel med sina rena "Arctic diamanter som inte är tillåtet att blanda med grova stenar från andra platser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.