Vad är Vajrayana Buddhism?

Vajrayana Buddhism är en andlig och livsfilosofi som omfattar läror Siddharta Gautama Buddha. Dock är dess uppkomst i den 8: e århundradet ofta krediterats Padmasambhava, den indiska tantriska mästare även känd som den "andra Buddha. " Vajrayana Buddhism är nära knutna till Mahayana och Theravada skolor i buddismen, även om det finns några skillnader i praxis mellan dem. Vajrayana Buddhism anses också vara den tredje Yana av buddhism, sanskrit ord som översätter att betyda "fordon. "Närmare bestämt är den väg som leder till födelsen av Vajrayana Buddhism tros har sina rötter i den tredje såg ut vid" hjul Dharma, "en rad buddhistiska läran och muntliga traditioner i allmänhet kallas sutror .

Vajrayana buddhism fått sitt namn från sanskrit ordet vajra , som representerar Thunderbolt utövades av Indra, guden av krig och väder. Detta ord också löst översätter betyda "diamant" betecknar okrossbar styrka. Som sådan är Vajrayana-buddhismen ofta kallas Diamond fordon och Indestructible Path of Buddhism. Det är också synonymt med diverse andra namn, inklusive Thunderbolt bil, sanna ord Sect, esoterisk buddhism, tantriska buddhismen, Mantrayana och Secret Mantra, bland annat. är principerna om Vajrayana buddhism som anses vara närmast de praktiseras av Buddha för att uppnå Dharmakayas eller sann upplysning. Men Vajrayanists hävdar att Buddha inte delar många av dessa principer, eftersom han ansåg att de var alltför svårtillgänglig för den icke-initierade. Liksom andra buddhistiska läran, är Vajrayana bygger på tantrisk doktrin (tantras), som kan nås genom att träna olika sadhanas. En Sadhana kan bestå av yoga, meditation, kontrollerad andning (pranayama), och upprepningen av specialiserade böner känd som mantra. Till skillnad från vissa buddhistiska läran, inte sökvägen Vajrayana buddhism inte diktera att utövaren bör sträva efter att nå Nirvana, trodde en process som tar många livstider. I allians med bodhisattva av Mahayana bör Vajrayana utövaren söka perfekt upplysning men vara beredd att Reincarnate att hjälpa andra på det världsliga planet för att uppnå samma. Tron att Vajrayana utövaren kan uppnå ren upplysning i en enda livstid skiljer sig också från andra läror. I själva verket är detta varför Vajrayana buddhism kallas ibland som den korta vägen.

Progression på Vajrayana väg uppnås genom överföring av kunskap och visdom från mästare till studerande, ibland via transcendens av mindstream. Denna relation ses som ett åtagande att skapa en linje av tantrisk mästare. Faktum är Vajrayana-buddhismen behandlade längst överlevande skolan av tibetansk buddism. I en anda av vajra, har dess läror förts vidare genom en linje av lärare som har intakt i tusentals år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.