Vad är Sommarpalatset?

Sommarpalatset är en stor kejserliga palatset i Peking, Kina. Det är en Unescos världsarv, och har varit sedan 1998. De grunder som Sommarpalatset omfattar cirka 720 hektar, eller drygt en kvadratkilometer (2,9 kvadratkilometer).

Sommarpalatset byggdes i mitten av 18-talet och vid den tidpunkten var känd som Garden of Clear Ripples. Sommarpalatset använder sig av traditionell kinesisk trädgårdsarbete tekniker med hjälp av olika dammar, vägar och klippor blandas med växter för att skapa en unik trädgård stil. är Huvuddelen av området Sommarpalatset som omfattas av Kunming sjön. Sjön skapades av den ursprungliga arkitekterna Sommarpalatset att återskapa Västra sjön i Hangzhou. Jorden grävdes att göra Kunming sjön var hopas att bygga Longevity Hill, en 200 fot (60m) jordens struktur. Mer än 100. 000 arbetare arbetade med byggandet av Sommarpalatset och utgrävningen av Kunming-sjön. Namnet på Sommarpalatset kommer från det faktum att den användes senare av den kejserliga familjen som en sommar reträtt från den förbjudna staden. Sommarpalatset attackerades när de brittiska och franska attackerade Peking 1860, och blev attackerad igen under Boxarupproret år 1900. I båda fallen Sommarpalatset byggdes strax efter, till ungefär samma specifikationer som den tidigare strukturen, men med nya tillägg varje gång.

Första gången finansierades medel för restaurering av Sommarpalatset, som genomförs av änkekejsarinnan Cixi, med pengar från början avsedda att finansiera den kinesiska flottan. Det var efter att ha återställt att Sommarpalatset blev den nya sommarstuga för den kejserliga familjen. Cixi hällde en otrolig mängd pengar i hennes nyligen inbillade palats, och grunderna blev en symbol för Imperial överskott. Vissa lämningar från den tiden, inklusive den ökända Marble Boat, kvar i Sommarpalatset och kan ses av besökare.

Under 1911, efter revolutionen det året, Sommarpalatset gjordes öppet för allmänheten för visning. 1924 Sommarpalatset förvandlades officiellt i en park, och sedan dess har varit en populär attraktion för både kinesiska och utländska besökare.

är Sommarpalatset anses av många vara en av de största turistattraktionerna i Kina, efter endast den förbjudna staden och kinesiska muren. Grunderna är ganska öppet och fritt kan utforskas på flera olika sätt. En av de mest populära är att paddla båt, som kan hyras längs sjön och tagit någonstans på sjön. Grunderna har en stark turistinfrastruktur också, med present affärer, restauranger och informationskontor. Nå Sommarpalatset är en enkel sak att hyra en taxi för att åka till utkanten av Peking.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.