Vad är Rökelse Route?

Rökelse Route, även känd som Desert Orter i Negev, är en samling av gamla städer i dagens Israel. Rökelse Route är en Unescos världsarv, och har varit sedan 2005. De fyra städer som ingår i Rökelse Route är Haluza, Mamshit, Avdat och Shivta. Förutom Desert Orter i Negev, en annan viktig UNESCO plats som ligger längs den historiska handelsvägen är Frankincense Trail, som ligger i dagens Oman.

Hela Rökelse Resan var en omfattande samling av linjer som går från Egypten genom Mellanöstern och i Indien. Börjar omkring den 3: e århundradet f. Kr. , en robust handeln växte upp mellan Mellanöstern, Indien, östra Afrika och Medelhavsområdet. Rökelse Route fungerade som livlina som förbinder indiska siden och kryddor med afrikanska skogar och guld och arabisk myrra och rökelse.

Rökelse Route blomstrade fram till någon gång i 2: a århundradet, då den började användas mindre och mindre ofta. Detta berodde inte på en minskning i handeln, utan snarare genom en ökad vilja hos grekerna och romarna ha direkt handel med Indien. Detta ledde till ett återupptagande av en forntida farled under regeringstiden av Ptolemaios II, samt en gradvis minskning tandtransport, även om den var i bruk under de närmaste århundradena. De fyra städer som ingår av Unescos Rökelse Route alla fascinerande ruiner på grund av den sofistikerade tydlig i sin utformning och konstruktion. Städerna byggdes för att kontrollera öknen, och den enorma rikedom som passerade genom dem sugas ner för att skapa utsmyckade bevattningssystem, vacker arkitektur och plattsättning, och imponerande defensiv forts. konstaterades Den största skatter upptäckts i Israel Mamshit, en av de fyra städerna i Rökelse Route. Den bestod av mer än 10. 000 silvermynt och hittades tillsammans med en stor mängd papyrus texter. The Desert städerna i Negev är belägna i Negev Heights av Israel, och är ganska glest utspridda. Bussresor är möjlig mellan bosättningarna, men många människor tycker att de bara har energi att besöka en eller två av dessa platser. Shivta, även känd som Sobata, är en av de mest välbevarade av platserna, och innehåller ruiner av ett antal olika byggnader, varav tre distinkta bysantinska kyrkor. Ett gammalt vin pressen är också en höjdpunkt Shivta.

Avdat, om än inte så väl bevarade, det en mycket större plats än Shivta. Det är på toppen av en kulle och erbjuder en fin utsikt över nejden. Det finns ett hus av Nabatean stil som har byggts om för att ge en bild av vad det skulle ha sett ut historiskt.

Förutom platserna för de Rökelse Route, Negev Heights erbjuder ett antal andra utmärkta platser att besöka. Det finns några intressanta historiska oaser, såsom Ein Zik, en betydande del av det relativt nya vinvägen, och Ramon kratrar. Overall, men ur vägen, erbjuder Rökelse Route ett utmärkt tillfälle att se ganska väl bevarade öknen ruiner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.