Vad är New South Wales?

New South Wales är en av Australiens 6 stater och 2 områden, tillsammans med Queensland, South Australia, Tasmanien, Victoria, Western Australia, Australian Capital Territory och Northern Territory. New South Wales gränsar i väster av South Australia, i norr av Queensland, i söder av Victoria, och i öster till Stilla Havet. Den omger helt Australian Capital Territory, som är den enda kustlösa indelningen av landet.

Även om det femte största i storlek, med 32C130 square miles (800. 642 kvadratkilometer), eller 10% av landareal i Australien, är det största i befolkningen, med en befolkning 2006 på 6. 817. 200. New South Wales har 8. 293 miles kuststräcka (2. 228 km), och det ligger helt i den tempererade zonen. Den högsta punkten i både New South Wales och i Australien är Mount Kosciusko på 7. 310 fot (1. 986 m). Dessutom är New South Wales hem med en stor del av Great Dividing Range, som är den viktigaste vattendelaren i östra Australien och kallas även Great Divide, Eastern Highlands, eller östra Cordillera. Avsnittet nära gränsen till New South Wales och Victoria, kallas de australiska alperna, är lokalen på Mount Kosciusko.

New South Wales är smeknamnet den första staten, eftersom det var i själva verket, platsen för den första brittiska bosättningen i Australien. Namnet New South Wales ursprungligen utsetts hela den östra territorium, inklusive all mark som nu kallas New South Wales, Queensland, Victoria, South Australia och Tasmanien. Staten emblem i New South Wales är följande:

Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.