Vad är Kristus, Frälsaren?

Kristus Frälsaren är en berömd staty av Jesus Kristus med armarna utsträckta ligger i Rio de Janeiro, Brasilien. Nästan alla som har sett en lång bakgrund fotografi av Rio har sett denna staty, eftersom det torn över staden, nästan som om det står vakt. Statyn har kommit att symbolisera Rio de Janeiro och Brasilien i ögonen på många människor, i filmer och tv-serier som i denna berömda brasilianska staden, till exempel om skotten ofta inkluderar Kristus Frälsaren så att publiken känner åtgärden pågår i Rio de Janeiro. är statyn placerad på Corcovado Mountain, beläget mitt i Tijuca Forest National Park. För att nå det, folk tar en liten järnväg upp på berget och sedan klättra över 200 åtgärder för Kristus, Frälsaren. På webbplatsen finns också ett kapell där människor kan be och delta i gudstjänster, och ibland bröllop hålls där.

Brasilien har en lång historia av fromma kristna, som går tillbaka till 16-talet, då det var koloniserades av katolska portugisiska. Idag är Brasilien en av de mest katolska länder på jorden, på en redan mycket katolska kontinent, och Kristus Frälsaren är en anmärkningsvärd symbol för hur allvarligt katolicismen tas i Brasilien.

Idéer för en religiös staty på Corcovado Mountain kastades runt så tidigt som på 1800-talet, men det var inte förrän 1921 som en allvarlig ansträngning fram, i spetsen för katolska Circle of Rio. Gruppen höll fond Raisers att bygga en staty, och gett flera mönster att välja mellan, beslutar sig för att bygga statyn i Frankrike, där konstruktören kunde använda expert skulptörer.

Kärnan i Kristus Frälsaren statyn är tillverkade av armerad betong, och skulpturen är klädd i täljsten. Det står 120 fot (38 meter) lång, färdigställdes och 1921. Denna staty har förts upp på listan över "Världens sju nya underverk", som omfattar de områden som Colosseum och Taj Mahal.

Denna staty är mycket populärt med besökare till Rio, av vilka många försöker göra en ansträngning för att gå och se statyn på nära håll, förutom att beundra den från avstånd. Medborgarna i staden åtnjuter också besöka Kristus Frälsaren, och liksom många berömda religiösa statyer, den har en nästan ikonisk status, somliga tror att statyn är i stort sett osårbar för naturkatastrofer, till exempel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.