Vad är Itsukushima?

Itsukushima är Shintotempel i Japan. Det är en Unescos världsarv, och har varit sedan 1996. Den Itsukushima är kanske mest känd för sin ikoniska röda porten, som tycks flyta på vattnet, och är en av de klassiska åsikter Japan.

Itsukushima är byggd på ön Itsukushima, som är även känd som Miyajima. Ön har varit en helig plats i Shinto tron i århundraden, och man tror att det första templet byggdes i 6: e århundradet. Denna ursprungliga templet byggdes till gudinnan av havet, dotter till gudinnan som skapade Japan själv.

helgedomen blev snart ett populärt helgedomen en mäktig familj, Taira. För att skydda ön, och som bidrar till ökad till helgedomen, förbjöd de någon att bosätta sig där, att föda där, eller att dö där. Med tiden blev det förbjudet för vanligt folk att ens sätta sin fot på ön. Den nuvarande helgedomen byggdes under senare delar av 12-talet, då Taira no Kiyomori, en mäktig krigsherre i samma klan som tog ursprungligen ett intresse för ön, donerade medel för att bygga anläggningen. Den moderna helgedom är byggd på pelare som sträcker sig ut över bukten, så att människor kan besöka den utan att bryta mot förbudet mot att vidröra marken.

På låg-tide, är Itsukushima inte särskilt imponerande. Det verkar vara en rad vackra byggnader inrättas på trä pilings och omgiven av gråbruna lera. När tidvattnet kommer upp, dock hela visa förändras dramatiskt. Vattnet täcker pilings, och alla Itsukushima tycks vara flytande magiskt på vattnet.

porten Itsukushima är kanske mer känd än helgedomen själv. Första porten byggdes när 12-talet skrin byggdes, men dess nuvarande skepnad går tillbaka till 1875. Den stora flytande stadiet är också känd för danser och ceremonier. Itsukushima är också en mycket populär plats för traditionella japanska bröllop, och lycklig besökare kan befinna sig kunna titta på en av dessa vackra arrangemang.

Bakom Itsukushima, är själva ön en underbar attraktion. Med förbudet mot ofrälse nu lyftas, är dess naturliga skönhet tillgängligt för alla. Och medan helgedomen själv ibland trångt med besökare, många vandringsleder som korsar ön är oftast ganska tomma. På ön finns några fantastiska vyer, vackra flora och fauna, och en fin chans att koppla av i väntan på att tidvattnet komma in

Itsukushima är relativt lättillgänglig, också. Det är nära Hiroshima, så besökare till staden kommer att finna det ett måste-besök destination. En spårvagn ansluter Hiroshima till stranden av sjön, och färjor går regelbundet över sundet till Miyajima. nbsp;


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.