Vad är Hikaru Dorodango?

Ibland är den bästa konst kommer från de enklaste material, och ett exempel är den japanska farkosten kallas Hikaru dorodango . Hikaru dorodango är ingenting annat än sfäriska lera bollar skapats från smuts och vatten, men de kan poleras till en förvånansvärt hög glans. Färdiga Hikaru dorodango likna emaljerade biljard bollar, och vissa är även visas som konstverk i gallerier runt om i världen.

en hobby för Hikaru dorodango gång var mycket populär bland japanska förskolebarn, ungefär som att slam pajer och andra gyttja produkter var populära bland västerländska barn. Med tiden föll dock konsten att Hikaru dorodango stor del i onåd som barn gått vidare till mer sofistikerade former av spel. En japansk professor, som mindes farkosten som barn beslutat att använda Hikaru dorodango som ett sätt att studera effekter av enkla spel på inlärningsprocessen. , eftersom de grundläggande kraven för Hikaru dorodango var en leverans av torr smuts och vatten, kan det få undervisning i praktiskt taget alla skolor i Japan, oavsett ekonomisk status. På grund av denna studie hade japanska skolbarn ett återuppväckt intresse för gamla båtar i Hikaru dorodango, och det är fortfarande populärt i dag.

bildandet av en Hikaru dorodango lera boll börjar med rätt blandning av torr smuts och vatten. Den resulterande slam Blandningen bör vara relativt fuktig men inte våt, nästan som ett bröd deg. Ytterligare torr smuts skall siktas för eventuellt skräp och lagras i närheten. Det är tillägget av torr smuts som så småningom kommer att resultera i en idealisk Hikaru dorodango.

Nästa steg är att bilda en liten rund kapsel från det fuktiga smuts. Rullande bollen i handflatan bör leda till en rund boll, men konsten att Hikaru dorodango strävar efter perfektion i varje steg. Den runda bollen ska placeras i en plastpåse och får torka i solen under minst en halvtimme. Det bör också förvaras på något mjukt för att undvika plattas medan den vilar. När kapseln har förlorat mycket av sin fukt, är mer smuts noggrant utarbetade i bollen, med kött av tummen för att bibehålla sin sfäriska form. Detta steg bör inte forceras, eftersom det kommer att avgöra det slutliga rundhet av Hikaru dorodango. När bollen har nått en diameter på cirka 3 inches och är perfekt runda, bör den placeras tillbaka i en plastpåse för att torka ännu mer i solen. Samtidigt måste det slutliga lagret av smuts förberedas. Detta är en ultra-fint lager av damm som bäst kan samlas in genom att klappa marken med händerna och med vad partiklar fastnar på huden. De torkade dorodango bollen ska packas så tätt som möjligt och sedan försiktigt dammat tills alla sprickor och brister ytan har fyllts. När den görs rätt, skall ytan av dorodango vara mycket smidig vid beröring och perfekt runda.

Det sista steget är att polera Hikaru dorodango med en mjuk trasa tills den börjar bilda en märkbar glans. Vissa dorodango kan bli lika blankt som en emaljerad biljardboll när polerad mycket noggrant. Skapa dorodango av den här kalibern kräver lite övning och engagemang, men tillsammans med ideal jordtyp och korrekt väderförhållanden. Många som försöker Hikaru dorodango för första gången föredrar att koncentrera sig på att uppnå den ideala tillståndet för rundhet, då sträva efter att förbättra den estetiska kvaliteter färdiga dorodango.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.