Vad är Headless Pyramid?

The Headless Pyramid är en pyramid i Egypten som ansågs förlorad för över 150 år innan de upptäcktes igen 2008 av en särskild arkeologiska team. Denna pyramid hade länge varit ett ämne för diskussion och debatt, vilket gör en återupptäckt av Headless Pyramid en spännande händelse för många Egyptologists. Nu när pyramiden har hittats, kan undersökningar på platsen och det omgivande området kunna ge mer information om den.

tyska arkeologen Karl Lepsius var den första att upptäcka den huvudlösa Pyramid, på 1800-talet. Hans namn för det refererade att pyramidens topp saknades. Man tror att chefen för pyramiden togs bort för att bygga bostäder vid något tillfälle, snarare än eroderar naturligt. Kort efter sin upptäckt, sand täckte pyramiden, och ingen kunde identifiera den. Det faktum att han hade tydligt sett pyramiden sporras arkeologer att försöka hitta den med hjälp av hans uppgifter till zon i den exakta platsen för Headless Pyramid så att de kunde börja gräva.

Denna pyramid ligger söder i Kairo, i en begravningsplats kallas Saqqara. The Headless Pyramid ligger i norra delen av begravningsplatsen, och när det var slut grävde ut, upptäckte man att de är dåligt urholkas. Förutom de saknade toppen, en stor del av sidorna hade vittrade sönder eller försvunnit ger också mer av ett fotavtryck än en faktisk pyramid. Med hjälp av utformning av pyramiden och omgivande tempel komplex, tillsammans med den unika granit används för sarkofagen, arkeologer daterat den huvudlösa pyramiden för att det Gamla riket, och föreslog att det hade byggts för att hedra kung Kenkauhor, en mycket kortlivad egyptiska Monarch . Förutom Headless Pyramid och omgivande komplexa, besättningen också hittat en processionsvägen väg som användes för att bedriva heligt objekt till pyramiden. Forskare i gruppen konstaterade att Headless Pyramid saknade särskiljningsförmåga labyrint som används i Mittens rike konstruktion och använder dem som konkreta bevis till stöd för dejting, och beräkningar visar på att det byggdes cirka 200 år efter den berömda pyramiderna i Giza.

I likhet med andra arkeologiska platser, tillgång till Headless Pyramid kontrolleras för att säkerställa att webbplatsen inte är skadad, men besökare kan se pyramiden enligt överenskommelse, eller om de vill delta i guidade turer i Saqqara begravningsplats. För icke-arkeologer kanske webbplatsen inte så väldigt spännande, tack vare det faktum att pyramiden är i stort sett borta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.