Vad är Hacienda Napoles?

Hacienda Napoles är en vidsträckt egendom som en gång tillhörde Pablo Escobar, en av de mest fruktade medlemmarna i Medellin knark kartellen i Colombia. Ett område runt nio gånger större än Central Park är omsluts av gården, som omfattar en spansk kolonial herrgård, ett sortiment av andra bostäder, och resterna av Escobar privata lekplats. Under 2007 öppnades Hacienda Napoles som en temapark, catering till nyfikna besökare som redan hade peta runt platsen i flera år.

Fram Escobar avled 1993, var Hacienda Napoles sitt högkvarter, och mycket få människor satt sin fot på marken. Escobar upprätthållit en mängd bekvämligheter på plats, inklusive en landningsbana och en stor privat pool, men det mest uppseendeväckande i boet var sannolikt hans privata zoo, laddade med ett sortiment av exotiska djur. När Escobar död , hans familj gjorde anspråk på godset, men konfiskerades av den colombianska regeringen, och placeras i vården av den närbelägna staden Puerto Triunfo. Från och med 2008 var flodhästar av Hacienda Napoles fortfarande roaming platsen tillsammans med sina besökare, som petade igenom snabbt sönderfallande herrgård, beundrade liv-skulpturer storlek bekämpa dinosaurier och spelade på den mark som en gång hade inspirerat en sådan rädsla. Vissa kritiker har menat att glorifiera en knarkkung genom att vrida på hans privata egendom i en nöjespark är i lite dålig smak, men kommunen anser att området ger välbehövliga arbetstillfällen, och att parken innehåller pedagogiska visar om Escobar förbrytelser att förstärka tanken att han var en brottsling.

Flera flyktingfamiljer tog också etablera sig vid Hacienda Napoles, i olika övergivna strukturer på plats. När Hacienda Napoles förvandlades till en nöjespark var flyktingfamiljer som teoretiskt skulle flytta till en mer lämplig bostad, även om vissa commenters påpekade att det fanns en viss ironi i bostäder offren för Colombias drug krig på gården av en före detta knarkkung .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.