Vad är Giants Causeway?

varje år, omkring en halv miljon turister besöker County Antrim i Irland att förundras över den naturliga fenomen som the Giants Causeway. Ofta kallas den åttonde underverk i världen, var det Giants Causeway först uppmärksammats i världen 1697. The Giants Causeway består av 40. 000 basaltpelare bildas av vulkanisk verksamhet. Den dramatiska sexkantiga röda kolumnerna utgör del av kusten som utgör ett naturligt skydd mot svår atlantiska stormar. Naturen i detta område ger några av de mest hisnande utsikter i världen. Enorma klippor, skyddade vikar, isolerad ruiner och Giants Causeway göra för en respektingivande inspirerande plats. The Giants Causeway är omgiven av myter och legender. Den berömda legend handlar om två rivaliserande jättar, Benandonner, som bodde i Skottland, och Finn MacCool i Irland. MacCool var en relativt liten jätte på 52 fot (ca 16 meter), och de två giganterna skulle ropa över havet mot varandra kräver en kraftmätning.

Finn MacCool beslutat att bygga en stenig stig över havet mellan de två länderna för att tävlingen ska börja, men utmattad av arbetet, somnade han på Causeway och hittades av sin gigantiska hustru Oonagh. Plötsligt såg hon Benandonner närmar sig, som var verkligen en enorm jätte. Veta att Finn skulle ingen match för den stora jätten, ställde hon ett skikt på den sovande Finn.

Benandonner krävde att få veta var Finn var. Oonagh svarade genom att peka på den sovande Finn och sade: "Var tyst eller du kommer att vakna mitt barn. " Såg detta, hade Benandonner andra tankar. Om det var storleken på deras barn, hur stor skulle Finn vara? Han sprang tillbaka till Skottland, sönder Causeway i hans spår.

Andra berättelser kring Giants Causeway rör vrak av fartyg som har omkommit på den vilda kusten. År 1588 vid midnatt den 30 oktober, Girona, ett fartyg som var del av en spanska armadan, slå Lacada Point. Fartyget hade precis plockat upp överlevande från två andra vrak. Besättningen kämpade för att stoppa kollisionen, men det var till ingen nytta, och 1,200 män försvann. Endast fem män överlevde vraket.

ättlingar till de överlevande från vraket sägs lever fortfarande i Antrim. Offren för vraket är begravda på St Cuthbert's kyrkogård nära Giant's Causeway. Kanonerna som överlevde vraket finns också där.

The Giants Causeway är en plats som blandar historia, legender och hisnande vyer. Det har några av de mest fantastiska naturliga växter och djur i världen och bevaras av National Trust. Att vandra längs Giants Causeway är att ta ett steg tillbaka i tiden till när jättarna strövade jorden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.