Vad är Eye in Hand Amulet?

dag om du ser ögat i hand amulett, kan du tittar på den judiska eller arabiska symbol kallas HAMSA . Symbolen i ögat i hand amulett är faktiskt mycket äldre än judendomen, och du hittar representationer av det i många kulturer, ofta som ett smycke som bärs som skydd. Istället för en amulett, kunde symbolen vävas in dekorativ konst i väggmålningar eller plack. Den första användningen av ögat i hand amulett är knutet till olika grupper av människor. Vissa säger symbolen bars av fenicierna och var en symbol för gudinnan Tanit. Andra menar att symbolen kan ha sitt ursprung i Indien, för att hedra en av de hinduiska religionens gudar och gudinnor. Det finns flera olika typer av ögat i handgjorda design amulett. I vissa sitter ögat i centrum av en klart definierad hand med fyra fingrar och tummen åt sidan. I andra är det bara fingrarna representerade. En vanlig symmetrisk presentation är en tre fingrar hand med tummen på båda sidor. Amuletten kan juvelen, tillverkade av olika metaller, och mycket artsy beroende på var du köper den. Fingrarna kan peka uppåt eller nedåt. I judendomen är HAMSA en symbol som skyddar bäraren från det onda ögat. Det kan kallas Hand Miriam, efter syster till Moses, eller vara en symbol som representerar de fem böckerna i Torah. Ögat i hand amulett kan bäras, som används på nyckelringar eller göra upp en dekorativ vägg plack, och större kan funktionen särskilda böner.

islamiska människor tenderar att inte bära ögat i hand amulett, eftersom de flesta sekter i Islam strikt förbjuda bärandet av någon typ av skyddande smycken. Namn, Hamsa, dock är islamisk. Istället ögat i hand symbolen kan avbildas på en vägg plack, och kan funktionen böner på arabiska. Islamic människor kan ringa HAMSA öga Fatima, som var dotter till Muhammad. I sunniislam får fem fingrar på handen representerar islams fem pelare. Du kan se ögat i hand amuletten bäras som en specifikt skyddande symbol av människor med hednisk tro. Återigen får idén att avvärja onda eller en ond blick det dominerande symbolisk koppling. På Sicilien, får katoliker bära också amulett, eftersom folk legend i området har skapat en tro på något som folk verkligen kan ge det "onda ögat" med en blick.

Du kan se både judiska och arabiska folk bär HAMSA inte så lycka, utan som ett hopp om fred. Eftersom symbolen förekommer i båda trossystem, har en del unga araber och judar börjat bära det som ett fredsprojekt tecken mellan dessa två religiösa grupper. Ögat i hand symbol kan alltså inte så mycket charm, utan ett sätt att uttrycka en önskan om att stridande mellan islam och judendomen kommer att upphöra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.