I Segling, vad är ett skräppostfilter?

Ett skräp är en typ av fartyg som är nära förknippade med Kina, dess folk ursprung. I motsats till konsekvenserna av namnet, är ett skräp allt annat än. I själva verket hade skräp helt nytt för sin tid, och de var överlägsna allt som produceras i Europa under flera århundraden, den kinesiska skräp också integrerat en rad nyheter som fortsätter att användas i skeppsbygge i dag. Trots att skräp utvecklades kring år 200 e. Kr och är därför ganska gamla, dessa fartyg fortsätter att vara allmänt spridda i hela Sydostasien i dag, och du kan se många fina exempel för fulla segel i denna del av världen.

Liksom andra tidiga fartyg, är det skräp ett segelfartyg. Dock är skräp riggen extremt flexibel och mångsidig, gör att människor kan segla skräp i vinden, och för att styra fartyget med en minimal besättning. Fartyget styrs med roder, en annan innovation, och skrovet på skräp bryts upp i fack. Även tanken på ett konkurrensbetingat skrov kanske låter självklart för dig, det var en helt kinesisk uppfinning, och verkade inte stor i europeiska fartyg ända till slutet av 1700-talet, då en mängd människor, däribland Benjamin Franklin rekommenderas byggnad uppdelade fartyg "i kinesisk stil. " är ett skräp som är avsedda för ett brett sortiment av varor i utrymmen som lätt kan inventeras och organiserad. Den uppdelade design får kaptenerna att dela varor enkelt, dykning efter typ, ägare och andra kategoriseringar. Konstruktionen också bidragit till att förhindra skräp från att sjunka, och i händelse att skrovet bröts, minskat skadorna på avdelningar brutit mot, snarare än att låta det bredde ut sig över hela fartyget. Förutom används ganska framgångsrikt i och runt Sydostasien, framgår det att det skräp också historiskt har använts under lång sjötrafik. Dessa tåliga, robust, hjälpte mångsidiga fartyg Kina dominerar havet handel i Asien i århundraden, och de fortsätter att vara ytterst användbara metoder för transporter för människor och gods.

Om du befinner dig färdas längs kusterna Asien är chanserna mycket goda att du kommer att se en skräp eller två. Junks kan också ses i många målningar, den kinesiska ofta avbildad skräp i sin konst, liksom förbryllad europeiska besökare. Du kan notera att många skräp är bedecked med flaggor, speciellt röda flaggor. Dessa flaggor sägs skydda besättning och last från demoner, vilket garanterar en säker och trevlig resa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.