Är rökning i Japan Olagligt?

århundraden rökning i Japan var oreglerad och utsätts för få, om några, legala restriktioner. Vissa studier tyder på att mer än 25% av den totala befolkningen i Japan rök och cigaretter länge finns i automater där även de under laglig ålder kunde köpa dem. 21st Century politik har förändrats lagar något, och vissa anser att de nya lagarna är en föregångare till ett förbud mot rökning på alla offentliga platser, landsomfattande.

Tobaksindustrin har under lång tid förde stort inflytande över lagar om rökning i Japan. Medan USA, började Storbritannien och Europa för att klara allt strängare lagar angående rökning, höll Japan tillåtna politik och ägnade inte mycket tid att tillämpa de lagar som de hade på plats. År 1999 tillsatte hälsoministeriet i Japan ett mål att minska rökning, med 50% inom 11 år, trots att de inte var uppfyllda med stor framgång. Efter medlemskapet i WHO: s ansträngningar för att stoppa tobak i bruk under 2004, rökning i Japan blev mycket svårare, men det är inte olagligt. En av de första större förändringarna var att genomföra identifiering skannar i automater som sälja cigaretter. Dessa söker bidra till att säkerställa att ingen under juridisk fyllt 20 år kan köpa tobaksvaror. Under 2008 började maskinerna att inkludera en ansiktsbehandling scan som kan bestämma åldern, för att hindra barn från att använda någon annans identitetskort. Ett vanligt klagomål från turister till Japan har varit att det inte finns några rökfria avdelningar på restauranger. Många icke-japanska kedjor som Starbucks, valde att instate rökning politik i sina japanska platser. Några japanska städer och regioner överväger passerar rökförbud på restauranger, men inga rikstäckande lag har antagits. I Tokyo och Hiroshima, rökning är förbjuden på många gator och platser utomhus. Tobaksbolagen har eftertänksamt som gemenskap askkoppar på de få områden där rökning är tillåtet. Major Tokyo hytten företag har också förbjudit rökning medan i taxibilar. Många offentliga tåg i hela Japan nu erbjuda rökfria och rökning bilar, och det sägs vara ganska väl tillämpas, beroende på vilket område du befinner dig i.

Nyligen beslutade författaren Dave Sedaris att sluta röka genom att flytta till Hiroshima i flera månader, där rökning är förbjudet i de flesta offentliga platser. Hans leder bok, När Du är allvarliga brännskador , noterar jämförande mildhet av varningar om rökning i Japan jämfört med varningar i andra länder. Hans analys är enig med en stor del av människor mot rökning i Japan, att hälsoriskerna inte tas på tillräckligt stort allvar.

Om du är rökare och planerar att besöka Japan, kolla lokala lagar. Det finns visserligen ingen landsomfattande förbud mot rökning i Japan, många stora städer har en strikt policy för hur de platser där rökning får äga rum. De flesta lagar i Japan verkligen efterlevs, och oförsiktiga besökare kan finna sig underkastad stora monetära böter om de ertappas bryter lokala rökning lagar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.