Vilka är de viktigaste hinduiska Holidays?

i hinduernas tro, det finns fler semesterdagar än det finns dagar på året, med anhängare av denna tro fira en mängd olika saker med ett flertal festivaler och minnesmynt händelser. Major Hindu helgdagar varierar också från region till region, eftersom tron praktiseras lite annorlunda i vissa områden. De två mest anmärkningsvärda hinduiska semester förmodligen Holi och Diwali, firas av de flesta hinduer över hela världen.

Holi äger rum i mars, firar vårens och färg. Under Holi, festlig gatufester äga rum där folk kastar färgat pulver och vatten på varandra. Varje färg har en viss religiös betydelse, med många personer som använder växtbaserade läkemedel i sina bollar av pulver. Diwali, Festival of lights, äger rum i slutet av oktober. Denna festival behandlas som en nationell helgdag i Indien och fromma hinduer i andra delar av världen kan ta Diwali iväg för att fira med vänner och familj.

Några andra hinduiska helgdagarna finns dagar att fira födelse särskilda gudar vilja Shiva Ratri minne av födelsen av Shiva mars, och Ganesha Utsava, en dag i september firar Ganesha. I augusti faller Krishna Jayanti, födseln av guden Krisha. Många människor firar även Navarati, fest Shakti, som traditionellt innehåller massor av dansande och festande som människor firar olika aspekter av det feminina.

Evenemang från hinduisk mytologi är också firas. I april, hinduer fira födelsen av Herren Rama, och mot slutet av året, de firar Dassera, den semester som firar Rama seger över Ravana. Denna semester markerar också en seger för det goda över det onda, och varar i 10 dagar i vissa delar av Indien. I områden med stora hinduiska befolkningen, kan hinduiska semester utses till gemenskap semester, vilket återspeglar det faktum att det blir svårt att få arbete, och som ett tecken på respekt för hinduer i samhället. Eftersom så många hinduiska helgdagar firas, samfund plocka vanligen flera viktiga datum som Diwali, Holi och Dassera att beteckna som officiella helgdagar.

När du arbetar med folk hinduiska tron, kan det vara viktigt att komma ihåg att olika människor ger olika vikt vid olika helgdagar. Ansöker om ledighet för att fira en semester vanligtvis återspeglar regionala kulturella traditioner, inte en önskan att komma ur arbetet med en religiös ursäkt. Många hinduer är också glada över att tala om den semester de firar med människor som är nyfikna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.