Vilka är de största öarna i Japan?

De största öarna i Japan är Honshu, Shikoku, Hokkaido, Kyushu och, som tillsammans står för 97% av landytan i Japan. Sammantaget har Japan över 3000 öar. Öarna i Japan har varit ockuperat i en extremt lång tid, åtminstone sedan 35. 000 f. Kr. Under den senaste istiden, skulle Japan har varit relativt ljumma, skonade från de stora glaciärerna som täckte större delen av Europa och Asien på den tiden. Idag, öarna i Japan har omkring 127 miljoner passagerare, vilket gör nationen till världens 10. Folkrikaste. Japan har världens tredje största ekonomi, bara efter USA och Kina.

Honshu, den största ön i landet, står för 61% av landmassan och är beläget i centrum av Japan, mellan ön Hokkaido i norr och öarna Kyushu och Shikoku i söder. Större än ön Storbritannien, Honshu är 1300 km (800 km) lång och varierar från 50 till 230 km (31 till 143 mi) bred. Honshu är en bergig och vulkanisk ö med en befolkning på nästan 100 miljoner, vilket gör den till en av de mest befolkade öarna i världen. Större delen av befolkningen på ön finns i tillgängliga lågland, särskilt Kanto slätter regionen. Många av Japans mest berömda städer på ön, bland annat Tokyo, Yokohama, Osaka, Kyoto, Kobe och Hiroshima. De två största öarna i Japan söder om Honshu är Kyushu och Shikoku, som gör med 9% och 5% av Japans totala landareal, respectively. Kyushu, som ligger i väster, har en befolkning på 13 miljoner, medan Shikoku har en befolkning på 4 miljoner, vilket gör det minst befolkade av öarna i Japan. Liksom Honshu, båda öarna är mycket bergigt. Kyushu är känd för att ha Japans mest aktiva vulkan, Mt. Aso (på 1. 592 m och 5. 223 m), medan Shikoku är känt för sitt vackra tempel. De viktigaste städer Kyushu är Nagasaki och Kagoshima. Den största staden på Shikoku är Matsuyama, med en befolkning på en halv miljon.

Den sista av de främsta japanska öarna Hokkaido, som utgör en full 22% av landytan i Japan. Hokkaido är den näst största av Japans öar och bland de mest landsbygden, med en befolkning på knappt 68 personer per kvadratkilometer, i motsats till Honshu's befolkningstäthet på 430 personer per kvadratkilometer. Naturen Hokkaido göra det till en populär destination bland japanska. Kapitalet i Hokkaido är Sapporo, erkända världen över som hem för Sapporo öl och värdstad för olympiska vinterspelen 1972. Som alla andra öar i Japan, är de flesta av öns bergiga, och de flesta av befolkningen finns i sydvästra låglandet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.