Vad och Var är Love Canal?

Love Canal är ett bostadsområde bestående av 36 kvarter i den sydöstra delen av staden Niagara Falls, New York. Beghotz Muskogee gränsar till område på norra sidan, och Niagarafloden gränser den på söder. En del av Love Canal är en soptipp plats för giftiga kemikalier och avfall för en stor del av det 20th århundradet. De kemikalier som "skadliga effekter för närboende väckt giftigt avfall och dess potentiellt förödande faror för människor att hävda sig på globala medvetandet.

namngavs Love Canal för William T. Love, som föreslog att bygga en kanal för att ansluta två olika nivåer av Niagara för att hjälpa den lokala ekonomin. Endast en mile (1,61 km) blev klar, och planen skrotades på grund av ekonomiska problem. Staden Niagara Falls köpte marken 1920, och det var repurposed som en plats att göra sig av kemiskt avfall. Det har ryktats om att den amerikanska armén också dumpade avfall från kemiska experiment i Love Canal. Från 1942 till 1953, Hooker Chemical och Plastics Corporation, som köpte marken från staden, begravda nästan 22. 000 ton (20. 000 ton) av giftigt avfall i Love Canal. År 1953 ansågs platsen ha nått maximal kapacitet och stängdes.

Niagara Falls "skolrådet behövs mark för att expandera och pressade Hooker Chemical att sälja en del av deponin. De var intresserade av att bygga en ny skola på del av fastigheten som inte hade använts som upplag plats, men kantas det. Hooker Chemical sålt hela fastigheten till det låga priset på en US-dollar (USD), men innehåller en kort ansvarsfriskrivning frigöra dem från eventuella ansvar. The 99th Street Skolan byggdes för grundskoleelever delvis på deponi. I slutet av 1950-talet, var bostäder byggs i Love Canal, som gränsar till deponi, och tyvärr var köpare inte underrättades om områdets potentiella risker. Under de följande åren, rapporterade invånare i Love Canal främmande lukter och ämnen som förekommer på deras egenskaper. Lokala tjänstemän svarade genom att täcka de ämnen med lera och ytterligare "säkra" deponin. Det var inte förrän nästan 20 år senare att Love Canal Homeowner's Association, som leds av president Lois Gibbs, en mor till ett 99-Street Elementary School student, började föra elände i trakten till nationens uppmärksamhet. Det skulle vara ett treårigt kamp för att få situationen rättas till av regeringen och Hooker Chemical. Invånare i Love Canal led av högt pris cancer, fosterskador och oförklarliga sjukdomar. Under tidigare år hade de haft svårt att bevisa att dumpa platsen var fel. The New York State Department of Health inledde en undersökning 1978, som utvärderats luften, marken och ett urval av invånarnas hälsa. New York State kommissionär för hälsa utfärdat en allmän varning hälsofara den 25 april 1978, förklarade området farligt. Residents fortfarande möter hälsoproblem och kan inte sälja sina hus för att flytta bort från webbplatsen.

president Jimmy Carter ingrep den 7 augusti 1978, när han utfärdade en deklaration av en federal nödsituation. Invånarna flyttades omedelbart. Efter mycket testning och utredning, Environmental Protection Agency (EPA) fastställt att kemikalier i själva verket hade funnit sin väg in i källare och hem för boende och hade orsakat irreversibla kromosomskador och reproduktiva frågor. Dessa skador bidrog till en högre risk att utveckla cancer, liksom andra allvarliga hälsoproblem.

Den 21 maj 1980, undantagstillstånd utropades och mer än 800 Love Canal familjerna flyttades permanent och betalade deras egenskaper. Superfund skapades som en reaktion på katastrofen, och som ett resultat tvingades förälder till Hooker Chemical, Occidental Petroleum, att betala 129 miljoner dollar för att rätta till problemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.