Vad bör jag veta om Vanuatu?

Vanuatu är en liten nation i Söderhavet. Det omfattar cirka 4. 700 kvadrat miles (12. 200 kvadratkilometer), vilket gör det lite större än staten Connecticut. Det ligger bara en bit öster om Australien, och strax söder om Salomonöarna. Landet består av mer än 80 öar, varav flertalet är bebodda.

Vanuatu befolkades sannolikt ursprungligen någon gång omkring 2000 f. Kr. av austronesiska folk. En tribal kultur utvecklat på öarna, så småningom samla in kingships. Tyvärr är inte mycket känt om tidiga historia Vanuatu före uppkomsten av européerna, eftersom det inte finns någon skriftlig historia, och den muntliga post är något gles. var Öarna första besök av européerna när den portugisiska anlände i början 17th century, även om det var fast inte förrän i slutet av 18th century, när britterna etablerade permanenta baser där följande Captain Cook's reser till öarna. För nästa århundrade öarna var under europeisk kontroll. En kort period i slutet av 19th century, dock ön Efate, där kapitalet nu ligger, var en självständig nation. Denna nation är anmärkningsvärt i detta, även om det bara tillåtet vita uppdrag, gjorde det alla raser och både män och kvinnor att rösta, vilket gör det till det första landet i världen att införa allmän rösträtt.

De franska och brittiska delade öar som det engelsk-franska villa i Nya Hebriderna, och regionen utgjorde en militärbas under andra världskriget. Med början i tidigt 1960-tal människor Vanuatu började gå mot självständighet, som de slutligen uppnåtts 1980.

Även Vanuatu består av mer än 80 öar, finns det en handfull som fungerar som bas för majoriteten av befolkningen. De två största öarna är Espiritu Santo, på ca 1500 kvadrat miles (3900 m²km), och Malakulu, på cirka 800 kvadrat miles (2. 100 kvadratkilometer). Den tredje största ön, Efate är bara cirka 350 kvadrat miles (900 kvadratkilometer), men är hem till huvudstaden Port Vila, den största staden på öarna med cirka 40. 000 personer.

Vanuatu är ett bra ställe att besöka året runt, men på sommaren får man dock en ganska blöt. Stränderna Vanuatu är spektakulära, och det klara vattnet gör för fantastiska dykning och snorkling. Det finns synnerliga korallreven runt öarna, samt ett antal skeppsvrak anor från långt tillbaka i tiden och andra världskriget. Siri Falls är en av landets största attraktioner, med en 360 '(120m) falla ner genom den frodiga grönskan. Yasur Volcano är också en syn sevärd, särskilt för dem som inte når upp till den långa turer ofta förknippas med vulkaner. Den lätt lutning gör det enkelt att köra helt nära kanten av denna vulkan, även om den är aktiv, så man bör se till att det är säkert på den tiden. Spyr smält klippor och svavelhaltiga gaser göra Yasur en oförglömlig upplevelse att fånga den mytiska kvaliteten på denna ö-nation.

Det finns en internationell flygplats strax norr om Port Vila, som får flygningar regelbundet från större Pacific knutpunkter och Australien. Kryssningsfartyg dyker upp ibland, och det är fortfarande möjligt att Hitch a Ride på ett lastfartyg till öarna, men detta har blivit något svårare på senare år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.