Vad bör jag veta om Tyskland?

i början av 2000-talet, Tyskland var en av de mest inflytelserika medlemmarna i Europeiska unionen (EU) med den största ekonomin och den näst största befolkningen i EU. Nationen delades i öst och väst Tyskland strax efter andra världskriget, men återförenades 1990. Under perioden divisionen var Östtyskland mer egentligen kallas den Tyska demokratiska republiken (DDR), medan Västtyskland var Förbundsrepubliken Tyskland (BRD). Det FRG var kopplad till västvärlden i form av EU och NATO, medan DDR hängde samman med Sovjetunionen.

Regeringen är en federal republik med huvudstad i Berlin. Den verkställande makten leds av en president som väljs för en femårsperiod med en federal konvention görs av den federala församlingen: s medlemmar och lika många representanter som väljs av de nationella parlamenten. Den lagstiftande grenen består av två hus lagstiftaren. Den federala församlingens ledamöter väljs av folket, medan det federala rådets ledamöter väljs efter den politiska situationen i de stater som de representerar. De rättsliga gren leds av den federala författningsdomstolen, vars medlemmar väljs av det federala parlamentet och förbundsrådet.

Tyskland ligger i centrala Europa, med kust längs Östersjön och Nordsjön. Det gränsar till Österrike, Belgien, Tjeckien, Danmark, Frankrike, Luxemburg, Nederländerna, Polen och Schweiz. Klimatet är tempererat, och är starkt påverkad av låglänta kuster. Det har svalt, fuktigt väder året runt med sporadisk varma vindar som kommer från bergen i södra delen av landet.

Tyskland har många naturtillgångar som kol, naturgas och uran. Dessutom är nationen en av världens mest skickliga exportörer av kemikalier, textilier, fordon, maskiner och elektronik. Från och med början av 2000-talet var ekonomin en av de största i världen. Emellertid var arbetslösheten hög, vilket ledde till flera ekonomiska reformer som syftar till att rätta till problemet.

Det nationella språket är tyska och de flesta av dess medborgare är tyska (över 90% ) och Christian (ca 70%).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.