Vad bör jag veta om Tunisien?

Republiken Tunisien, vanligen kallad endast Tunisien är ett litet land som ligger i norra Afrika. Tunisien gränsar till Algeriet, Libyen, och Medelhavet i nordöst. Tunisien täcker en total yta på 63. 170 kvm mi (163. 610 km2) och hade en total befolkning på 10. 102. 000 2006.

Mer än fyrtio procent av territoriet i Tunisien faller i Saharaöknen, vilket innebär att endast hälften av landet faktiskt användbara terräng. En stor kustlinjen tillåter Tunisien att dra nytta av internationell handel och intäkter hamn. Kapitalet i Tunisien Tunis, en stad som har funnits sedan den 2: a årtusendet f. Kr.

Tunisien ståtar med en imponerande demografiska arv, ett resultat av århundraden av invasioner från civilisationer så olika som fenicierna, spanska morerna, och inhemska berber. Nittio åtta procent av befolkningen är muslimer, med en kristen och judisk minoritet.

Tunisien tillhörde Frankrike förrän långt in på 20th Century. Självständighet uppnåddes först 1956 efter mycket kontroverser, oroligheter, och grunder. Presidenten med 2007, Zine El Abidine Ben Ali, hade suttit vid makten sedan 1987, vald av folket fem gånger. Statsministern, lagstiftande skåp och regionala guvernörer är alla utses direkt av presidenten. Eftersom det bara finns ett stort politiskt parti, en vid makten, finns det inte mycket motstånd mot regeringens beslut, och lite, om något, oenighet om verkställande räkningar.

Tunisien producerar många jordbruksprodukter för export, till exempel oliver, citrusfrukter, och sockerbetor. Turismen är också en viktig inkomstkälla, eftersom Tunisien har en imponerande blandning av öken geografi, historiska byggnader, och kuster med rena stränder, gamla hamnar och förhistoriska grottan bostäder. Turistkomplex vimlar i Tunisien, av vilka många tillgodose rika utländska besökare som vill dra fördel av Tunisiens varmt väder och unika städer. Geografin i Tunisien är så unikt att det har blivit ett populärt filmar område. Alla scener ur Star Wars featuring planeten Tatooine filmades i Tunisien. Andra filmer som Indiana Jones "Jakten på den försvunna skatten och The English Patient har också delvis filmad i den tunisiska öknen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.