Vad bör jag veta om Ryssland?

Ryssland är ett enormt land som sträcker sig över stora delar av Asien och Europa. Det omfattar 6. 592. 800 kvadrat miles (17. 075. 400 kvadratkilometer), gör det till det största landet i världen, och nästan dubbelt så stort som USA eller Kina. Det gränsar med Azerbajdzjan, Vitryssland, Kina, Estland, Finland, Georgien, Kazakstan, Lettland, Litauen, Mongoliet, Nordkorea, Norge, Polen och Ukraina.

stor del av marken som nu är Ryssland har varit bebodd i årtusenden. Tidigt invånare som skyterna och andra stammar gjorde sina hem i hela regionen. Grekerna anlände i delar av Ryssland i den 7: e århundradet f. Kr. , och efterträddes så småningom av Bosporanska riket. Den Bosporans drevs så småningom av olika nomadiska grupper, som hunner och avarerna, som trängde genom Ryssland på väg någon annanstans.

I den 7: e-talet började ett antal slaviska stammar fram i Ryssland, etablering och befolka det område som nu är västra Ryssland. I den 9: e talet började vikingar från Skandinavien att lösa delar av Ryssland, så småningom bildar en lös konfederation av stater, som var känd som Kievriket. Den avtagande makt Keivan Rus "mot bakgrund av interna stridigheter innebar att förbundet var inte alls klarar av att hantera den Golden Horde av mongolerna när de svepte ner från stäpperna i den 13-talet. Även mongolerna förstörde stora swaths av landet, har de också hjälp med olidlig inkräktarna från väst försöker tvinga katolicismen i regionen, och hjälpt till att utveckla ett antal viktiga infrastrukturer, inklusive ett sammanhållet militär organisation och postnätet. bildades furstendömet Moskva i slutet av 13-talet, snabbt stigande vid makten. Vid utgången av det 14-talet mongolerna hade drivits tillbaka kraftigt och kraften i Moskva fortsatte att växa. Under den 15: e århundradet Storhertigdömet Moskva fortsatte att förvärva mark och befästa sin makt, så småningom besegra mongolerna fullständigt, och med den 16: e århundradet ha enat delen av Ryssland.

I mitten-16th century Moskva realisera sin fordran kontroll över Ryssland hänsynslöst under regeln om Ivan IV (Ivan den förskräcklige), som erövrade stora mängder jord och spridning österut i Sibirien. När Ivan dog, gick staten in i oordning, och under det kommande decenniet Ryssland skulle förlora både land och makt. I början 17th century en ny härskare, Michael Romanov valdes, grundare Romanov-dynastin som skulle gå över styret i Ryssland fram till modern revolution. The Romanovs konsoliderade makten i Ryssland ännu längre, och enligt Peter Jag (Peter den store) genomgick en massiv kampanj för västerländskt. Den ryska imperiet under Peter åkte tillbaka de ottomanska turkarna, och säkert land från Sverige. I mitten-18th century Catherine II (Katarina den stora) tog makten i det ryska kejsardömet, ytterligare utvidga Rysslands handen i Centraleuropa. Hennes efterträdare fortsatte med att lägga till Finland till Ryssland: s territorium, och att avvärja Napoleon i början av-19-talet.

Ryssland fortsatte att bli allt mer enväldiga och trängde in i Osmanska länder på Balkan. Ryssland liberaliserats kraftigt under början 20th century i ett försök att lugna växande missnöje, men de återstående brittiska systemet, tillsammans med den otroliga rinna av första världskriget, ledde till en fullständig revolution 1917.

Efter avsägelse av tsaren, ett inbördeskrig bröt ut i Ryssland mellan de olika fraktionerna slåss om kontrollen över den nya regeringen. Bolsjevikfraktionen avskaffat alla oliktänkande och rivaler genom sina röda armén och hemliga polisen, och slutligen tog kontroll över regeringen. 1922 Sovjetunionens socialistiska republiker (Sovjetunionen) bildades under Lenin, införa en kommunistisk regering över hela Ryssland och dess innehav.

Efter döden av Lenin, en maktkamp ägde rum på topposterna av regeringen, vilket resulterar i det slutliga himmelsfärd Stalin. Stalin skulle regera Sovjetunionen brutalt fram till sin död 1953, genomföra massiva utrensningar. Sovjetunionen har stigit till status av en supermakt, också drabbas av stora förluster och förstörelse av infrastruktur under andra världskriget.

Oro i USA under den framtida vägen i Östeuropa efter kriget ledde det kalla kriget. Under 1980-talet, började allvarliga sprickor i strukturen i Sovjetunionen. Även formuleras som en modern stat, på många sätt varit ett lapptäcke sammanställning av territorier som förvärvats efter första världskriget, och efterföljaren till det osmanska och det österrikisk-ungerska riket. År 1991 Sovjetunionen kollapsade, med dess beståndsdelar förklara självständighet, även om många av dem kvar nära band till Ryssland.

Efter upplösningen av Sovjetunionen har Ryssland börjat genomföra mer kapitalistiska ekonomiska reformer, öppning landet drastiskt till väst och resten av världen. De första åren av dessa reformer varit katastrofal, med en svår depression svepande nationen. Sedan 1999 har nationen började återhämta sig ekonomiskt, men samtidigt som regeringen tycks blir allt mer enväldigt, befästa makt och inskränka friheter.

Ryssland dvärgar alla andra länder på jorden i form av landarealen, så det är föga förvånande att det finns mycket för besökaren att göra där. Även resenärer bör undvika konfliktområden som Tjetjenien och Dagestan, som fortfarande lämnar en hel del av område att täcka. Moskva och St Petersburg är båda otroligt städer, med en häpnadsväckande djup kultur, vackra ortodoxa kyrkor, och ett vänligt folk. Ett av de bästa sätten att se en rättvis svep i resten av Ryssland är att ta Transsibiriska järnvägen över längden av landet, nära 6000 miles (10,000 km), passerar Bajkalsjön, och tar dig genom den vackra land i Irkutsk.

Flyg anländer dagligen i Moskva från alla större europeiska nav och New York, liksom större delen av Asien och delar av Mellanöstern. Tåg ansluta Ryssland till Kina och Europa, och färjor ansluta Ryssland till Skandinavien, Tyskland och Turkiet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.