Vad bör jag veta om Pompeji?

Pompeji är en gammal romersk stad som konserverats genom en episk vulkanutbrott år 79 e. Kr. Tack vare det faktum att utbrottet var så plötsligt har staden varit perfekt fryst i tid så att arkeologer att få en glimt av det dagliga livet i antikens Rom skulle ha sett ut. Platsen i Pompeji är en mycket populär plats för turister att besöka, och forskning pågår på platsen för att gräva och bevara artefakter samtidigt lära sig om den romerska kulturen.

Enligt bevis avslöjats på platsen avgjordes Pompeji runt det sjätte århundradet f. Kr. , och platsen var inte främmande för jordbävningar och andra geologiska störningar, vilket framgår av spår av tidigare vulkanutbrott och Quake skador. Faktum är CE en kraftig jordbävning i 62 förstörde stora delar av staden, varav vissa var fortfarande under uppförande 17 år senare när Vesuvius utbrott. Den Vesuvius utbrott den 24 augusti spydde ett stort moln av aska, rock, och skräp över Pompeji och det omgivande landskapet och begravde Pompeji i så mycket som 10 meter (fyra meter) av skräp på vissa platser, tillsammans med syster staden Herculaneum. Även om det är klart att man försökt evakuera fångades många och krossas av skräp, som också bevarade rester av luncher, verktyg som används i vardagen, en häpnadsväckande mängd konstverk, och ett brett sortiment av byggnader.

Efter vulkanen Vesuvius, övergavs Pompeji och berättelser om staden försvann i myter och legender. Nästan 1700 år senare, var Pompeji grävdes fram av en slump, och det har varit konsekvent grävts upp och studerade sedan dess. För arkeologer, var upptäckten av Pompeji ganska spännande, eftersom det tillät människor att se hur romarna faktiskt levde, bevara allt från klotter på gatorna för att erotisk konst på bordeller. En av de mest kusliga sevärdheterna i Pompeji är gipsbandage tas av offren. När arkeologer började grävning platsen upptäckte de märkliga håligheter i askan, och insåg att dessa håligheter var de sista resterna av ruttnande människa och djur kvar. Genom att injicera gips och senare harts i dessa håligheter, var det möjligt att göra en perfekt kopia av vulkanen är offer, frysta i sina sista stunder, och några av dessa kastar finns till försäljning på de platser där de hittades.

Tyvärr, med unearthing i Pompeji, lades staden i farozonen. Samma högar av vulkanisk aska som förstörde staden och dess invånare även konserverade innehållet på webbplatsen från luften, fukt, frätande ämnen, och andra hot. Eftersom staden började grävas upp, delar av det började sönderfalla ganska snabbt, upphov till oro över den öde platsen. Arkeologer idag är inriktade på att bevara så mycket av Pompeji och dess artefakter som de kan, med hjälp av olika verktyg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.