Vad bör jag veta om Palawan?

Palawan är en liten skärgård provins som ligger i Filippinerna, och är en av juvelerna i Sydostasien. Det är ett naturreservat och en marin helgedom, med jungfrulig regnskog, fantastiska berg, mystiska grottor, kalkstensklippor, awesome stränder, privat holmar och fantastiska rev. Frekvensen av biologisk mångfald på öarna är extremt hög. Som väntat är Palawan största dra ekoturism. Northern Palawan är hem till Coron öarna, en imponerande samling av oförstörda och små vita sand enklaver på en safir hav, var och en vackrare än den andra. Det är också platsen för Calauit Game Reserve, ett ovanligt djurliv Haven, som blandar exotiska djur som förs över från Afrika på 1970-talet med några av Palawan unika varelser, såsom Calamianhjort, norra Palawan Tree ekorren, och Palawan Fruit Bat.

Södra Palawan skryter om Tubbataharevet Marine Park, som innehåller över tusen arter av flora och fauna, av vilka många är utrotningshotade och endemiska för Palawan. Det är hem till karettsköldpaddor, rockor, enorma domkrafter och hammerheads, liksom tärnor, maskerad röd meter bröst, och fregatt fåglar. Atollen, som är uppdelad i norra och södra Reefs, kan också skryta med en hisnande 100 meter lodräta väggen, laguner, samt två öar som uteslutande framställs av korall. Tubbataharevet är en Unescos världsarvslista och är under skyddande ledning. Turismen till revet är tillåten endast tre månader av året och är endast fartyg-baserade. Det finns inga permanenta bostäder strukturer på revet.

Central Palawan är stolta över Puerto Princesa Subterannean River National Park, ett annat UNESCO: s världsarvslista. I parken finns en underjordisk kalksten landskap och en flod som rinner direkt ut i havet, samt en full "berg-to-sea" ekosystem. Det är ännu ett utmärkt naturskyddat område i Palawan.

Palawan är Filippinernas största provins i form av areal och består av 1. 780 öar och skär. Folket i Palawan återspegla mångfalden i området, eftersom de utgör en mix av Filippinernas olika kulturella minoriteter, kommer från alla delar av landet, och talar över ett dussin olika språk och dialekter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.