Vad bör jag veta om Norge?

Norge är ett skandinaviskt land som gränsar till Sverige och Finland i den yttersta når i norra Europa. Det är en konstitutionell monarki och anses vara en av de mest civiliserade, säkraste länderna i världen.

Även ligger långt norrut, är temperaturen i Norge i sommar bekväma, och kan även kännas lite varm. Klimatet är perfekt för alla typer av utomhusaktiviteter såsom vandring, cykling, jakt och fiske. Skidåkning, naturligtvis, kan betraktas som den nationella idrotten, och norrmännen själva säger att de är födda bär skidor. Det är självklart så, att Norge har varit värd för vinter-OS två gånger: 1952 i Oslo och 1994 i Lillehammer. Eftersom Norge är på havet, är det logiskt att fisk och skaldjur bör utgöra en av hörnstenarna i landets kök. Andra favoriter är ost, ren, ripa och revben fläsk. Bra restauranger finns överallt i landet. The Sami people är ursprungsbefolkningen i Norge. De föregick vikingarna och har bott i området under minst 12. 000 år. Sami städer fortfarande bevarade i Norge och de accepterar besökare. Många av de samiska familjerna är fortfarande något nomadiska och är beroende av sina renar besättningar för kött och inkomst.

fjordarna i Norge är förmodligen den mest kända egenskaper. Dessa havsvatten dalar är otroligt vacker och en av landets mest besökta sevärdheter. De återfinns främst i den västra delen av landet.

Ta sig runt i Norge är lätt. Det finns bussar, tåg och färjor, eller turist kan hyra en bil för att se landet. Dock kan vissa av fjordarna endast nås med färja, men de är så vanliga är det oftast inga problem att hitta en plats. Hotell och vandrarhem är också allmänt tillgängliga under våren och sommaren. Norska, naturligtvis, är språket, men man lär sig engelska i skolan och många talar det.

De flesta stora europeiska flygbolag flyger till Norge från USA, i allmänhet ansluter via Köpenhamn eller Stockholm. En besökare till Norge kommer att behöva ett giltigt pass och en besökares visum, bra för tre månader. Information om hur du får ett visum är www. norway. org.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.