Vad bör jag veta om Malaysia?

Malaysia är ett stort muslimskt land i Sydostasien. Alla sa att det täcker 127,000 square miles (330. 000 kvadratkilometer), vilket gör det lite större än Italien. Den består av två huvuddelar: Peninsular Malaysia och malaysiska Borneo. Halvön Malaysia är en del av kontinenten Asien, som gränsar mot Thailand. Malaysiska Borneo är en del av den stora ön Borneo-dela denna ö med Brunei och indonesiska Borneo. Dessa två stora avsnitt skiljs åt av Sydkinesiska havet.

Mellan halvön Malaysia och ön Sumatra ligger Malackasundet, kanske den viktigaste farleden i världen. Det är genom denna kanal att en enorm mängd gods transporteras från Stilla havet till Indiska oceanen-och därmed från Indien till Kina och Indonesien. Den Malackasundet är, som en följd, en av de mest piratkopierade delar av vatten i världen, även om piratkopiering verkar vara på nedgång med ingripande av olika flottor. Det område som är Nu Malaysia var en gång en del av ett mycket större Malajiska grupp, som inkluderade många av öarna nu en del av nationen Indonesien. Under tusentals år Malaysia har en viktig plats i världen, eftersom den länkade så många av de stora civilisationer genom sin viktiga farleder. Malaysia var förmodligen först bosatte cirka 60. 000 år sedan. Omkring 300 f. Kr. Indien började intressera i Malaysia, både för sina resurser och som en mötesplats med kinesiska handlare. Buddhismen och hinduismen blev därför inrättas, och höll på genom olika Empires fram till omkring 1400 e. Kr. , då islam blev den dominerande religionen. Under en tid präglad av europeisk erövring av mark i Malaysia var squabbled över av olika kolonialmakter, med artificiell uppdelning som skapats av den nederländska och den brittiska har kanske den mest varaktiga effekter, som skiljer det som nu är Indonesien från resten av Malaysia. skapades den moderna staten Malaysia 1963, efter att ha officiellt förklarade sig självständigt 1957. Även Malaysia för denna period var relativt fritt och öppet som samhälle, skulle detta komma till ett ganska abrupt slut 1969. Efter brutal ras upplopp och efterföljande ingrepp stat, antog Malaysias regering en "koalition" system som faktiskt har införts enpartistyre. Nationen består av drygt 50% etniska malajiska, med resten av befolkningen består främst av kineser, indier, och olika ursprungsbefolkningar. Nationen är mycket mångskiftande, med ca 60% av befolkningen prenumerera på islam, 20% till buddhism, 10% till kristendomen, och drygt 6% till hinduismen. Även med denna mångfald är dock fortfarande Malaysia en islamisk nation, som styrs av sharia-lag, med ett antal restriktioner för fritt utövande av religion-i synnerhet i vissa stater.

Ekonomiskt blomstrade landet efter statens konsolidering av makt, med Malaysias ekonomi växer med stormsteg tills den östasiatiska Financial Crisis orsakade en kraftig nedgång. Att stöta trots, fortsätter Malaysias ekonomi att växa långsamt, och landet erbjuder många goda möjligheter för besökare.

Turisterna hittar orörda stränder, orörd regnskog, kloster och ruiner går tillbaka till de olika riken som styrde regionen och lokala festivaler som är en syn att se. Nå Malaysia är inte svårt, med flyg från de flesta större flygplatser anländer dagligen i Singapore, och därifrån fortsätta fram till Kuala Lumpur. Även om ekonomin i Malaysia fortsätter att växa, priserna fortfarande är mycket prisvärd för resenären, och hotell är tillgängliga för alla från budgeten backpacker till high-end lyx rest.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.