Vad bör jag veta om Honduras?

land Honduras, officiellt känd i spanska som República de Honduras , är ett land rikt på mångfald av kultur och geografi. Den ligger i Centralamerika, gränsar till Guatemala, El Salvador, Nicaragua, Stilla havet genom södra Bottniska Fonseca, liksom golfen Honduras och Karibiska havet. Honduras ingår även Islas de la Bahia och Swan Islands. Det Mayans dominerat område som numera Honduras, och var den första kända civilisationen har gjort sina spår, från 1200 till cirka 900 f. Kr. . Många arkeologiska platser som demonstrerar en blomstrande civilisation kvar hela Honduras. Även om vissa Mayan ättlingar kvar, när den första spanska upptäcktsresande anlände på stränderna i Centralamerika, fann de främst Lencan människor i området. När Christopher Columbus hittade kusten i Honduras 1502 han inleddes en period av spanskt styre som varade i mer än 300 år. Den 15 september 1821, förklarade Honduras sin självständighet från Spanien och för en kort tid var en del av Förbundsrepubliken i Centralamerika. Idag är Honduras en demokratisk republik med en demokratiskt vald president, trots att en militärkupp väckt Honduras under militärt styre från 1963 till 1981. Landet har för närvarande fem politiska partier, inklusive socialdemokraterna, sociala kristna och demokratiska enandet.

Honduras som nation är mycket dålig, det är bland de tio fattigaste västländer. Ungefär hälften av 7,1 miljoner människor lever under fattigdomsgränsen, och 27,9% är arbetslösa. Honduras 2006 BNP per capita var bara 3. 100 $ US dollar (USD). Även om dess befolkning är mycket varierande, är de flesta tillverkade av inhemska grupper som omfattar Ch'orti ", garifuna, Pech, Tolupan, Lenca och Miskito folk.

geografi Honduras är lika varierande som dess befolkning. Även om det främst är bergigt, cirka 81%, ståtar den vackra kuster också. Det är hem till en del av Mesoamerican Barrier Reef System, den näst största i sitt slag i världen. Den "sista lungor Sydamerika," Rio Plátano biosfärområdet regnskog, är skyddat som ett UNESCO: s världsarvslista.

p

Många besökare lockas till skönheten i Honduras "rev där snorkling och dykning är oöverträffad. Den Valhaj finns främst i vattnen utanför revet, ritning dykare som drömmer om att simma med dessa mjuka djur. Mayaruinerna locka dem som är intresserade av arkeologi, samt grottorna Glowing Skulls, grottor med ritualistically målade skelett anor tusentals år. Honduran städer såsom dess Capitol City Tegucigalpa, liksom San Pedro Sula, Copan Ruinas och La Ceiba locka besökare är intresserade av historiska platser och kyrkor samt koloniala historien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.