Vad bör jag veta om Guernsey?

Guernsey är ett litet beroende av Storbritannien. Det omfattar 30 square miles (78 kvadratkilometer), vilket gör det elfte-minsta nation eller område i världen. Det ligger i Engelska kanalen mellan England och Frankrike.

Guernsey bifogades en gång till kontinenten, till stigande havsnivåer småningom gjorde den till en ö nästan 8000 år sedan. Neolitiska strukturer som finns över hela ön är från denna period. Britterna fast småningom Guernsey runt den tid de fasta Normandie, imbuing den region som har mycket av sin kultur. då Guernsey annekterades av hertigdömet Normandie, och i själva verket suveräna England kallas alltjämt i Guernsey som hertig av Normandie. När normanderna grep den engelska kronan år 1066, blev Guernsey en del av England. År 1204, Frankrike regenererat Normandie, och invånarna i Guernsey valde att förbli lojal mot England, snarare än Frankrike. Frankrike dock invaderade och gjorde anspråk på öarna för sina egna. Den engelska regenererade dem nästa år, och byggde befästningar att försvara sig mot fransmännen.

Guernsey ansågs vara en värdefull strategisk bas för den engelska i händelse av en framtida invasion av Normandie, som var en mycket reell möjlighet under hela 13-talet. Av denna anledning öarna fortsatte att vara berikade och en anständig storlek militära närvaron förlades där. Engelska kontroll av öarna bekräftades i mitten av 13-talet i Parisfördraget.

Guernsey utkämpades över av den franska och engelska under århundradena. I slutet av-15: e talet en påvliga deklarerat StPeter Port ett neutralt territorium, stoppa effektivt franska trakasserier. I slutet av 16th century Queen Elizabeth anges en Grand stadga som beviljats Guernsey en stor självständighet, som den förfogar över i dag. Under de stora krigen med Frankrike under det 16th århundradet, många köpmän att bedriva verksamhet Guernsey blev Privateers, använda sin närhet till Frankrike för byte på franska fartyg, men i processen att avstå från neutraliteten som de beviljats av påven. Så framgångsrikt var Privateers Guernseys mot inte bara franska, men spanska och amerikanska fartyg också att Westminster gång quipped att Guernsey kan anses vara en av världens stora Naval befogenheter.

Under andra världskriget ockuperades Guernsey av tyska styrkor som invaderade från det franska fastlandet. Tyskland var fast besluten att hålla ön till varje pris, och en hel del resurser gick till att utveckla otroligt starkt försvar, varav de flesta fortfarande finns runt om på ön. Koncentrationsläger byggdes på den lilla ön Alderney på Guernsey också.

Även ett beroende till Storbritannien-en Bailiwick, faktiskt-Guernsey är självstyrande och har en stor självständighet. Ett område där denna autonomi är särskilt märkbart i Guernsey skattelagar, som är mycket liberal, och har gjort området attraktivt för ett antal banker och försäkringsbolag, bidrar till att stärka den lokala ekonomin.

De viktigaste turistattraktionerna i Guernsey är platser av historiskt intresse. Det finns ett antal historiska spår, med både egna och guidad tur-guidade vandringar. Dessa presentation platser såsom Castle Cornet, den tyska ockupationen Museum, många neolitiska platser, the Priory of StMaria och de många sockenkyrkorna spridda över hela regionen.

Flyg anländer regelbundet på flygplatsen i Guernsey från både Storbritannien och Frankrike, samt ett fåtal andra länder i Europa. Färjorna går också regelbundet från både Frankrike och England.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.