Vad bör jag veta om Egypten?

Egypten är ett land som ligger i den norra delen av Afrika. Den gränsar till Libyen, Sudan, Gazaremsan och Israel. Har Medelhavet på norra kusten och Röda havet på dess östra kust. Landet har också en landbrygga till Asien som kallas Sinaihalvön. Egypten landområden omfattar cirka 386. 560 kvadrat miles (1. 001. 450 kvadratkilometer). När det gäller afrikanska länder går, är Egypten bland de befolkade mest. Under 2007 numrerade befolkningen mer än 78 miljoner människor. De flesta av landets invånare samlas i områden nära Nilen, eftersom dessa områden har den mest fruktbara marken. De delar av Egypten som utgör Saharaöknen är mindre populärt för inrättandet hem. Från och med 2007, cirka 50 procent av landets invånare bor i städer, med de flesta ringer Alexandria, Kairo och andra stora egyptiska städer deras hem. Till skillnad från vissa afrikanska länder som är föga kända i hela världen, Egypten har en viss ryktbarhet. Det är hemmet för en berömd forntida civilisation och skryter så berömda monument som Giza pyramiderna och Sfinxen. Det är också hem till Luxor, en stad i söder som har många föremål från antiken. De inkluderar, men är inte begränsade till, Karnak Templet och Konungarnas dal. är Egypten betraktas som en republik och har haft denna status sedan 1953. Landet har både en president och en premiärminister. Power är tänkt att delas mellan de båda ledarna, men det är presidenten som faktiskt har huvuddelen av den verkställande kontroll. Sedan 1950 har den egyptiske presidenten valts genom en enda kandidat val. Men Har landet flerpartival också.

Religion är en viktig aspekt av livet för de flesta egyptier, och de flesta av landets medborgare praxis islam. Fem gånger per dag, rullande samtal till bön kan höras i hela landet. De är långt ifrån en del av en ren tillbedjan ritual, eftersom dessa samtal tenderar att ha en roll i regleringen av många delar av egyptiska liv, inklusive flödet och ebb av affärstransaktioner. Dock är varje egyptisk medborgare inte är muslim. Ungefär sex procent av befolkningen praxis kristendomen.

Den egyptiska ekonomin bygger till stor del på jordbruk och turism, samt media. Petroleum export är också hörnstenarna i Egyptens ekonomi. Landet har också ett bränsle marknaden, inklusive olja, gas och kol. Vattenkraft är i sin energi marknad. Arabiska är det officiella egyptiska språket, och den officiella valuta är det egyptiska pundet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.