Vad bör jag veta om Burundi?

Republiken Burundi, allmänt känd som Burundi är ett litet afrikanskt land som ligger nära de stora afrikanska sjöarna. Burundi gränsar till det land i Rwanda i norr, Demokratiska republiken Kongo i väster och Tanzania både öster och söder. Burundi är ett av Afrikas kust länder, även om det är nära till Tanganyikasjön.

Burundi anses av många källor vara det fattigaste landet i världen, eftersom det har den lägsta per capita bruttonationalprodukt (BNP ) i något land på jorden-motsvarande $ 90 US dollar (USD) per person under 2007. Jordbruket står för mer än hälften av Burundi s BNP, med kaffeproduktion som utgör majoriteten av det. Burundi producerar också te, sorghum, bomull, bananer, sötpotatis, mjölk, nötkött, hudar djur, majs och yucca. Landet får massivt utländskt stöd från många delar av världen, framför allt Västeuropa.

De flesta burundier är landsbygden, lever i hilltop föreningar som kallas rugos . Många familjer fortfarande praktiken arrangerade äktenskap, ibland med en brud pris som betalas av familjen till brudgummen till brudens familj. Kungliga Drummers av Burundi presentation traditionella trummor, en viktig del av burundiska arv och kultur, tillsammans med traditionell dans. Burundier har en tradition av muntlig historia, som går ner generationer av historia genom poesi, sång och berättande. Både mancala spel och fotboll är populära med många burundier. Den Twa människor först beboddes det område som nu är Burundi, assimilera till Bantu stammarna. Början i det sextonde århundradet och varade till 1903, blev Burundi ett självständigt kungadöme. År 1903 blev det en tysk koloni, med Belgien tagit över ägandet i landet under andra världskriget I. Monarkin fortsatte fram till 1966, överlappande med tyska och belgiska ägande, liksom burundiska självständigt 1962. I början av 1962 blev Burundi under kontroll av en rad olika militärdiktaturer, som var ordförande under extremt våld och etnisk rensning. " Hutu-tutsier våldet fortsatt i årtionden, med flera folkmord av både tutsier och hutuer människor. Ett fredsavtal undertecknades 2000, men våldet fortsatte. Annan eldupphör kom överens om att under 2003, men 152 tutsier flyktingar från Kongo dödades i Burundi 2004. Annan vapenvila undertecknades 2005, och förhandlingar fortfarande pågår.

och med 2007 är den burundiska regeringen en övergångsperiod presidentval representativ demokratisk republik. Ordföranden i Burundi fungerar som regeringschef och statschef. Parlamentet har två grenar, nationalförsamlingen och senaten. En vapenvila har officiellt kallas av presidenten, men efter årtionden av folkmord och etniskt våld, men det återstår att se om Burundi kan hålla till vapenvilan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.