Vad bör jag veta om Belgien?

Belgien ligger i Västeuropa mellan Frankrike och Nederländerna. Gränsar till Nordsjön, Belgien är uppdelat i tio providences och tre regioner: Flandern, Vallonien och Bryssel. Officiellt namn Konungariket Belgien, fick landet sin självständighet från Nederländerna 1830 och är en federal parlamentarisk demokrati under en konstitutionell monark.

Dagens Belgien är ett modernt och tekniskt progressivt land. Som en av grundarna av den europeiska gemenskapen, dess huvudstad, Bryssel, är huvudstad i både EU och Nato. Sin närhet till andra västeuropeiska huvudstäder gör det till ett vägskäl. På grund av sitt läge, är Belgien ganska smältdegel, välkänd för dess mångfald av folkslag och kulturer. Som ett litet land, 12. 566 kvadrat miles (32. 547 kvadratkilometer) i storlek Belgien är tätbefolkade. Därför nästan alla belgare är stadsborna. Medborgarna åtnjuter en hög läskunnighet och låg fattigdom. Den primära etniska grupper i Belgien Fleming och Vallonien, och romersk katolicism är den dominerande religionen. De språk som talas omfatta holländska och franska. Tyska talas av en minoritet av belgarna.

geografi Belgien är i huvudsak platt, men innehåller ett kuperat, skogsområde i sydöst, Ardennerna. Den har ett litet kustområde i norr. Belgien gränser Nederländerna, Tyskland, Luxemburg och Frankrike. Temperaturen är sval och ganska regnig, med ljusare perioder från sen vår till tidig höst.

Landet är beroende av världshandeln och är känd för sin kompetenta, flerspråkig och produktiva anställda. De flesta anställda finns i tjänstesektorn, med färre arbetstillfällen inom industrin och jordbruket. Belgien främsta industri omfattar teknik och metallprodukter, transportutrustning, motorfordon montering, vetenskapliga instrument, och bearbetade livsmedel och drycker. Den primära jordbruksprodukter omfattar frukt, sockerbetor, grönsaker, spannmål, tobak, nöt, fläsk och mjölk.

Famous belgare omfatta författarna Georges Simenon och Hugo Claus, och målare James Ensor, Paul Delvaux och René Magritte. Belgiska köket är känt för sina våfflor, fransk potatis, choklad och öl. Sport Belgien omfattar motocross, fotboll, cykling och motorsport.

Resedestinationer omfatta landets många slott och museer. Populära stad besök inkluderar Antwerpen, Bryssel och Gent. Antwerpen är en stad rik på historia, som innehåller medeltida slott och herrgårdar. Bryssel är en kosmopolitisk stad featuring konst, arkitektur och historia. Den tidigare medeltida staden Gent är nu hem för många studenter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.