Vad bör jag veta om Bahrain?

Konungariket Bahrain är en ö land som ligger på ett plant, torrt skärgård trettiotre öar i Persiska viken. Det är den minsta arabisk stat, till en total yta på 413 kvadrat miles (665 kvadratkilometer). Under 2007 uppskattades befolkningen vara 708. 573. Öarna består mestadels av öken slätter på havsnivå, stiger försiktigt till 400 fot (122 m) vid Jabal ad Dukhan, landets högsta punkt. Eftersom landet ligger nära ekvatorn, Bahrainis erfarenhet varma, fuktiga somrar och ganska milda vintervädret. Den officiella religionen är islam, och medan majoriteten av invånarna praktiken finns några som inte följer andra religioner, såsom kristendomen och olika asiatiska religioner. Faktum är Bahrain känd för sin religiösa tolerans.

Manama är huvudstaden, och är också den mest folkrika staden i landet, med cirka 155. 000 invånare och med 2007. Det officiella språket är arabiska, men engelska, urdu och persiska talas av några invånare. Bahrains regering är en konstitutionell monarki leds av en kung eller drottning, och statlig kontroll ligger hos premiärministern, som rekommenderas av ett skåp av tjugotre medlemmar. Dessutom innehåller regeringen en lagstiftande med två hus. Både den lagstiftande husen har fyrtio medlemmar.

Bahrain har varit bebott under mycket lång tid. På grund av sitt strategiska läge var det omväxlande ockuperat av assyrier, greker, perser, babylonier och araber. Efter ett sådant antiken, den nestorianska kristna kontrollerade Bahrain tills Islam kom till 629 CE. I 899 CE, tog Qarmatians, en sekt av islam, kontroll. Den portugisiska anlände år 1521, och därefter fram till 1743, gick kontroll och tillbaka mellan de portugisiska och iranierna. I slutet av 1700-talet, tog Qatar över och undertecknade ett fördrag med Storbritannien som gjorde Bahrain ett brittiskt protektorat. Olja upptäcktes 1932, vilket modernisering av Bahrain. Efter andra världskriget fanns det omfattande upplopp på grund av anti-brittiska känslor. Iran hävdade tillfälligt Bahrain 1970, men gav upp dessa fordringar i andra för att få andra länder, så Bahrainis förklarade sin självständighet och britterna drog sig tillbaka 1971.

Pearl dykning var den viktigaste industrin fram till början av nittonhundratalet, då odlade pärlor uppfanns och olja upptäcktes i området. På grund av oljeindustrin, upplevde ekonomins snabba tillväxt i början av 2000-talet. Den Bahraini ekonomin stöds även av kommersiella fisket, Bahrain ställning som internationell bank centrum, och dess popularitet som turistmål liksom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.