Vad bör jag veta om Australien?

Australien är ett enormt land på södra halvklotet, som omfattar den egna kontinenten. Det omfattar 2. 989. 000 kvadrat miles (7. 741. 200 kvadratkilometer), vilket gör det nästan dubbelt så stort som delstaten Alaska, och den sjätte största nation på jorden. Det ligger nära Nya Zeeland, Indonesien, Papua Nya Guinea, Östtimor, och ett antal polynesiska ö-nationer.

Australien koloniserades först av människor åtminstone 45. 000 år sedan, med viss forskning som tyder på det datum som vara närmare 70. 000 år sedan. Tomt broar bildas vid denna tid till följd av lägre havsnivåer få människor att gå över till Australien från närliggande öar, navigera mindre delar av havet vid behov. Under de närmaste tio årtusenden landskapet i Australien skulle förändras drastiskt, både genom mänsklig påverkan via förbränning och jakt, och genom klimatförändringen. Aboriginal Australians skulle utgöra ett komplext samhälle, med sammankopplade grupper och en högt utvecklad andlig system. Med början omkring 3000 f. Kr. de aboriginska grupperna började att växa i utvecklingen av ny teknik, bland annat några enkla jordbruk och mer avancerade verktyg användas.

européerna definitivt siktade Australien i början av 17th century, men det finns tecken som tyder på att för några hundra år före denna européerna kände till kontinentens existens. Redan på tidigt 15: e talet kineserna kan ha varit medveten om Australien, vilket framgår av anteckningarna på vissa kartor. 1770 Captain Cook kartlade stora delar av den australiska kusten, som gör anspråk på området för Storbritannien under sin expedition.

1788 kolonin New South Wales bildades, till stor del att lindra överbeläggning i Storbritanniens fångvårdssystem. Under de kommande sextio åren mer kolonier skulle vara befogat, som täcker större delen av Australien. I mitten upptäcktes 19th century guld i Australien, och invandrare började anlända från hela världen att delta i guldrushen.

I början av 20th Century kontinenten har gått samman som Commonwealth of Australia, under den brittiska kronan. 1931 Storbritannien avskiljes många kopplingar mellan nationerna, och under andra världskriget Australien accepterat separationen. Under perioden direkt efter andra världskriget, och med rädslan för en invasion av Japan hade ingjutit i dem, började Australien främja invandringen kraftigt. Befolkningen exploderade, med aboriginska grupper som lider avsevärt från de nya bosättarna och otroligt rasistiska White Australia handling, som avskaffades slutligen på 1970-talet. De sista resterna av det brittiska makten i Australien togs bort 1986, men drottning Elizabeth II är den monark.

Australien är en enorm, mycket väl utvecklat land, och som sådan har nog att göra för att hålla någon turist glad för en hel livstid. Från den kulturella knutpunkter i Perth till Melbourne till Sydney, till fantastiska dykning och surfning på Stora barriärrevet, till vin i Barossa Valley och därefter kommer lågland Daintree Rainforest, till Snowy Mountains, den exotiska ön Tasmanien kommer Australien Låt dig aldrig ner.

Flyg anländer dagligen i alla Australiens största städer från knutpunkter i hela världen. Fartyg också ansluta Australien till resten av världen, särskilt de närliggande öarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.