Vad är det högtid Hungry Ghosts?

Feast of Hungry Ghosts, även känd som Hungry Ghosts Festival, är en gammal traditionell helig dag i Kina. The Feast of Hungry Ghosts själv hålls den 14: e dagen i den sjunde månvarv, även fester kan ske både före och efter, under den sjunde månaden, som ibland kallas Ghost månad.

Festen av Hungry Ghosts praktiseras på lite olika sätt av traditionella kinesiska folk anhängare, taoister, och buddhister. Både taoister och buddister anspråk på festivalen som ursprungligen är deras egna, men det finns tecken på att festivalen fanns inom folk och religioner gjort sig in i både taoism och buddhism senare.

Festen i Hungry Ghosts bygger på en tro på en konstruktion av Förfädersdyrkan, där spöken från avlidna förfäder, i synnerhet äldre förfäder, tros leva i en värld bortom vår där de har sina egna behov och önskemål. Under Feast of Hungry Ghosts, porten till helvetet är gjutna öppna och sprit får komma in vår värld helt, att delta i mat och dryck, samt att ta erbjudanden. I buddhismen, den högtid Hungry Ghosts är knuten till Buddhas liv, som glad dag. På denna dag, sägs det, Buddha gav instruktioner om att hans lärjungar om hur de kan bidra till att uppnå övergång till hans mor, som hade återfötts i ett helvete rike. Därvid många av hans lärjungar uppnått upplysning, och Buddha var lycklig. Det är också knutna till buddhismen genom en historia om en munk, Mahamaudgalyayana, som såg att hans avlidne far hade gått till himmelen rike, men hans avlidna mor hade gått i en Hell rike. När Mahamaudgalyayana besökte Buddha och bad Buddha att hjälpa honom släppa hans mor gav Buddha honom instruktioner om hur du ger henne mat, för att blidka hennes hunger. Han gjorde så, och hans mor kunde bli återfödd som en hund, och slutligen, genom Mahamaudgalyayana övriga goda gärningar, som en människa. Det finns två olika sätt människor behandlar Högtiden för Hungry Ghosts, mycket samma som den mexikanska heliga dag, Day of the Dead. Vissa människor tar det som en tid för att hedra och vårda minnet av avlidna förfäder, och ge dem mat, dryck och andra varor för att få dem lycka. Andra ser det som ett tillfälle att få några rädsla för de döda, och ge erbjudanden i syfte att avvärja de hungriga spöken från att skada dem eller deras anhöriga. Vid slutet av festivalen andarna återvänder till sina egna riken, innehåll stanna deras med sina erbjudanden till nästa år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.