Vad är Paharpur?

Paharpur är ett stort kloster i Bangladesh. Det är en Unescos världsarv, och har varit sedan 1985. Paharpur är en oerhört viktig plats i Bangladesh, och är en av de mest kända klostren i Sydostasien.

Paharpur datum till den 8: e århundradet, och är kanske mest känd för sina otroliga storlek. Det är den näst största buddhistiska kloster söder om Himalaya, med komplexa själv täcker mer än 20 hektar, nästan en miljon kvadratmeter (85. 000 m²meter). Den Paharpur är viktigt för de tre stora historiska religioner i området, tjänar som ett center för jainer, hinduer och buddister. Den Paharpur består av 177 olika celler, med ett antal stupas och tempel åtföljer viktigaste komplexa. Hela saken är omgärdat av stora murar som har olika ornament, med bevis på Jains, hinduer och buddister som bodde i klostret. Alla fyra sidor Paharpur är just 922 feet (281m) lång, byggd runt en massiv innergård som inrymmer inre helgedomen.

byggdes Paharpur av kung Dharmapala av Pala-dynastin, i slutet av 8: e talet. Den Paharpur var bebodd oavbrutet under ett par århundraden, innan det övergavs på 12-talet, efter upprepade attacker och bränns nästan till marken under 11-talet av Vanga armén. Under de kommande århundraden Paharpur minskat stadigt och splittrats, överges av den nya muslimska härskarna i området, tills de når sitt nuvarande stadium av förruttnelse. Den Paharpur var helt täckt av gräs under århundradena efter dess nedläggning, och det var mer eller mindre bortglömd på den punkten. Webbplatsen är ofta kallad Paharpur, vilket helt enkelt betyder kulle staden, vilket återspeglar det faktum att platsen ansågs ofta bara vara en kulle. På 1920-talet platsen började grävas upp, och fler och fler upptäcktes under de kommande decennierna. Arbete ökade kraftigt efter självständigheten, och med början av 1990-talet platsen var vid ungefär den nuvarande nivån på utgrävningar.

På webbplatsen finns djup på landsbygden i Bangladesh, och många tycker att en av de mest angenäma erfarenheter av deras besök ska kunna resa så långt i landsbygden Bengali liv. På grund av dess relativt avlägsna läge är Paharpur inte överfullt av turister, och det är möjligt att ha en fredlig, tämligen oavbruten erfarenhet av platsen. Hela området kan vidtas inom några timmar för dem som har en snäv tidsplan, men de olika terracotta bilder hela lätt kan ockupera en hel dag eller mer för den som vill gräva djupare in på webbplatsen.

Det finns ett museum i närheten av anläggningen samt, för att ge besökare lite mer information om Paharpur. Museet innehåller ett antal smycken, reliker och mynt som hittades på platsen. Guideböcker finns tillgängliga, och guidningar kan hjälpa till att få en bättre förståelse av platsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.