Vad är Kakadu National Park?

Kakadu National Park är en enorm park i norra Australien. Det är en Unescos världsarv, och har varit sedan 1981, byggs ut under 1987 och 1992. Kakadu National Park innehåller en enorm svep av relativt orörd terräng, med ett brett utbud av flora och fauna. Parken erbjuder också en fantastisk utsikt i den djupa historia Ursprungsbefolkningar i Australien.

Kakadu National Park omfattar mer än 4,7 miljoner hektar, eller nästan 7. 700 kvadrat miles (20. 000 kvadratkilometer). Detta gör det ungefär en och en halv gånger större i delstaten Connecticut, eller ungefär lika stort som Israel. Kakadu National Park är hem för mer än 10000 arter av insekter, mer än 1500 växtarter, mer än 50 arter av vattenlevande djur, mer än 50 arter av däggdjur, och nästan 300 fågelarter. Den innehåller fyra viktiga flodsystem, Öst, Väst och Syd Alligator Rivers, och Wildman floden.

Kakadu National Park är ett svep av mark som har varit bebodd av aboriginer allt från 20. 000 till 50. 000 år utan avbrott. Besökare kan uppleva åtminstone en del av denna bebyggelse genom att visa någon av de mer än fem tusen konst webbplatser som pricken parken. Parken är fortfarande bebos av aboriginer, en befolkning på cirka 500, som är officiellt erkända som ägare till mer än hälften av parken, och har anspråk på den andra halvan. Kakadu National Park är faktiskt hyrs av aboriginer till den australiska regeringen att förvalta den under nationalparker systemet.

Två arter av krokodil finns i Kakadu National Park och är ett av de populäraste sevärdheterna för besökare letar efter fauna. Känguru, vallabyerna, olika fjärilar, och en otrolig mängd grodor är andra mycket synliga djur hittats i parken. Många av de däggdjur som finns inom parken är nattdjur, men för dem som är villiga att spendera tid och energi på jakt efter dem, kan de utgöra en sällsynt möjlighet att se dessa varelser pungdjur.

Besökare intresserade av flora hittar en stor mångfald i Kakadu National Park. Det finns ett antal olika biomes, alla med sina egna specialiserade former av liv. En handfull av endemiska arter, som bara kan hittas i Kakadu National Park, finns också, bland annat Eucalyptus koolpinensis . Mangrove, Banyan fikon, papper bark träd, vissa unika näckrosor, olika uppståndelse gräs och träd kapok hör till de växter som finns i parken.

Kakadu National Park är enorm, och innehåller ett stort utbud av vackra landformer för turister. Parken innehåller utmärkta simning, och har några riktigt majestätiska vattenfall. Bra vandring och klättring återfinns överallt Kakadu, och de olika våtmarker och vattendrag erbjuder möjligheter för vatten resa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.