Vad är Blomman och Willow World?

I Japan är "blomman och pil världen" en starkt stiliserade och formell kultur som lägger tyngdpunkten på att lagring av traditionell japansk konst, traditioner och uppförandekoder. Många västerlänningar känner till en del av blomman och pil världen, geisha traditionen, men blomman och pil Världen är i själva verket mycket större och mer komplexa än så. Som japanska kulturen började radikalt flytta på 20th Century, kan vissa historiker och japanska uttryckte oro över situationen för den högkultur i Japan, rädsla för att västerländskt de dö av blomman och vide världen.

Japan har tusentals år av historia och ö-tradition, och som ett resultat har det utvecklats ett mycket komplicerat och ibland förvirrande värld av formell konstutbildning och traditioner. Förutom inklusive Geisha, blomman och pil världen också omfattar traditionella japanska konstformer som måleri och Woodblock tryckning, tehus, skriva, dansa och kulturella traditioner som teceremoni.

Även när blomman och pil Världen spelat en större roll i den japanska kulturen, det var främmande för många japaner. Människor skulle kunna tillbringa hela livet specialiserade på en enda aspekt av blomman och pil världen, såsom blomma förmedling eller konst teceremonin, och utbildade konsulter som var bra i många grenar av den japanska traditionen var uppskattade mycket. Den stela traditioner av blomman och pil Världen styrs också många aspekter av japansk kultur och samhälle, från mode till religiösa ceremonier. När Japan öppnades med våld att handeln med väst, dess kultur genomgick många stora och oåterkalleliga förändringar. Utlänningar kämpade för att navigera komplexiteten i det japanska samhället, och på samma gång, Japan blev mer avslappnade, med mindre fokus på gamla konstnärliga traditioner. Blomman och pil Världen missförstods ofta bland icke-japanska, och unga japanska i kölvattnet av andra världskriget ofta kände sig främmande gammaldags japanska kulturen, vänder sig bort från traditionen och tittar in i framtiden istället för att tyngdpunkten läggs på att bevara tidigare.

Uppskattning för antikens konst och kultur är fortfarande odlas i de högre klasserna i Japan, men blomman och pil Världen är verkligen på att avta. Vissa historiker och traditionella japanska har föreslagit att ansträngningar bör göras för att bevara Japans rika kulturella arv, snarare än att låta blomman och pil världen att blekna bort helt, men många fruktar att det kan vara för sent.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.