I den grekiska mytologin är Vem Proteus?

Proteus är en grekisk gud i havet som kan förändra sin form efter behag. Denna förening förklarar ordet "Protean," som används för att beskriva något extremt flexibel och föränderlig. Även Proteus är inte så känt som några medlemmar i den grekiska pantheon, medverkade han i ett par grekiska myterna, och hans namn antyder att han kan vara ganska gammal, med tanke på att Protos betyder "först" i Grekiska.

Enligt legenden är Proteus son till Poseidon och Tethys, och hans officiella är som herde Poseidons tätningar på ön Lemnos. Han förekommer ofta i form av en tjur säl, ser efter korna i besättningen. Men är Proteus också förmågan att se in i framtiden, så han är en form av Oracle, som skulle ha gjort honom till en siffra på vördnad i grekisk mytologi. Proteus också har tre barn, Polygonos, Telegonos och Eidothea, som verkar regelbundet i myter tillsammans och separat från sin far.

Homeros beskriver Proteus som "gubben i havet", beskriver sin formidabla orakelmässiga befogenheter . Men enligt Homer, Proteus förmåga hade ett pris. Gud skulle bara tala om framtiden till någon som lyckats fånga och hålla honom och hans gestalt skiftande förmågor skulle kunna göra detta är en utmaning. Först efter att bested Proteus skulle gå med på att tala om framtiden eller hjälpa folk, men hans råd var normalt ljud, eftersom han var tvungen att berätta sanningen.

Flera grekiska hjältar gick uppenbarligen att Proteus för att få hjälp med olika problem , från försonande för brott mot gudarna att fastställa fördärvar på grödor och boskap. Menelaos, till exempel, påstås lärt av dödsfall Agamemnon från Proteus, och Proteus också hjälpte honom när han var vindstilla av gudarna. för att idén om att kunna ändra form på kommer är både spännande och lockande för många människor, Proteus ofta förekommer i poesi och fiktion, och ibland tecken baseras på honom dyka upp i filmer, samt . Tecken med Protean förmåga är ofta utmålas som extremt kraftfull, oavsett om de är skurkar eller hjältar, i form överföra har ett stort antal användningsområden, och Protean egenskaper såsom flexibilitet och påhittighet uppfattas ofta som positiva karaktärsdrag.

En annan karaktär som heter Proteus förekommer även i den grekiska mytologin. Detta Proteus är en kung av Egypten, och han är inte relaterade till Proteus guden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.