Vilka är de olika typerna av Glober?

En jordglob är en modell av en Rotationsellipsoid, vanligen av jorden eller en annan himlakropp. Glober är ett underbart alternativ till platta kartor därför att de har ingen av snedvridning problem som finns med traditionella kartor. Det finns många olika typer av glober, alltifrån enkla till mycket komplexa och korrekt. Den vanligaste typen av världen kartor jorden. Inom området jorden glober finns ett antal olika typer, som alla har sina egna fördelar och begränsningar. En standard Earth världen är gjord av ett område som omfattas av remsor av papper som visar antingen politiska gränser jorden, topografin på jorden, eller båda. Dessa tapetserade glober kommer i en rad kvalificerade, men alla är i stort sett samma. En annan vanlig typ av jordens jordglob visar topografin på planeten med överdrivna lindring av de stora fysiska egenskaper. Denna typ av världen, finns berg uppväckt bortom ytan av sfären, medan djupa dalar och raviner ocean är deprimerad. Eftersom omfattningen av höjd på jorden är ganska små i förhållande till storleken på jorden själv, den här typen av världen oftast en grov överdrift storlek berg och dalar för att göra dem väl synliga. är dyrare Earth jordglober ofta gjorda av metall eller annat tungt material, med politiska eller topografiska linjer etsade i jorden själv, snarare än tryckt på papper strips. Dessa glober varierar mycket i kvalitet och värde, från massproducerade jordglober konstruerade för användning i kontor collector's jordglober som kan göras av ädla metaller och även har pärla inläggningar.

Nyligen har ett antal klot har börjat att använda små elektromagneter så att de kan sväva i luften och roterar på en axel mellan två magneter. Dessa glober är relativt överkomliga, estetiskt tilltalande och en bra post för konversation. Förutom jordglober som representerar jorden, jordglober finns också som representerar andra himlakroppar. Vanligast är jordglober av antingen månen eller Mars, men jordglober av de andra planeterna i vårt solsystem finns också. Dessutom kan vissa specialkemikalier jordglober skildrar fiktiva planeter, såsom Frank Herbert's Arrakis från romanen Dune . En annan typ av världen, känd som en stjärna jordglob, skildrar stjärnor på himlen sett från jorden. Dessa glober är mycket användbara för amatörastronomer och ofta också visa vägen för solen, månen och andra planeter, liksom de stora stjärnbilderna och viktiga astronomiska fenomen.

Slutligen finns det virtuella jordglober. Snarare än som finns i verkliga rymden är dessa klot kartlagts i ett datorprogram. Den resulterande världen kan sedan utforskas i en virtuell miljö. Virtuella jordglober erbjuder en rad fördelar jämfört med traditionella glober, inklusive möjligheten att integrera en enorm mängd information. Många virtuella glober utnyttja globala Imaging System (GIS) databaser, samt detaljerade uppgifter för landet, regionala uppgifter och även i realtid väder spårning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.