Vilka är de nationella symboler i Frankrike?

Varje nation i världen identifieras genom sin nationella symboler. Även om dessa symboler varierar från land till land, finns det några som är vanliga överallt, såsom den nationella flaggan och hymnen. I Frankrike finns det sex nationella symboler som representerar Republiken:

Le Drapeau Tricolore
Den första av sex symboler är den franska flaggan. Den består av tre färger-blå, vit och röd-som är utformade i vertikala ränder och fördelas lika över flaggan. Blått är närmast hissa, följt av vita i mitten och rött flygande slut. Blå och röda färger är symboler för Paris, huvudstaden i Frankrike. White representerar Frankrikes historia som fortfarande fanns då flaggan användes först i början av den franska revolutionen 1789.

"La Marseillaise"
Också en av symbolerna för den franska revolutionen, "La Marseillaise" är skriven och komponerad av Claude Joseph Rouget de Lisle, kapten av ingenjörer i Rhen armén, när han var postat i Strasbourg 1792. Han skapade ursprungligen den här låten som sjöng under marschen av armén från Marseille till Paris. "La Marseillaise" godtogs som den officiella franska nationalsången 1795.

Fête Nationale
Den 14 juli 1789 stormade fransk medborgare i Bastille i Paris i ett försök att befria de politiska fångarna hålls inom. Denna revolutionär handling utlöste franska revolutionen, som innebär slutet på monarkin och början på den franska republiken. Varje 14 juli sedan dess, Nationaldagen eller Fête Nationale , har erkänts som ett av de viktigaste symbolerna för Frankrike.

Liberté, Egalité, Fraternité
Denna nationella motto är ett av de välkända symboler för Frankrike och visas inte bara på den officiella franska logotyp, men även på objekt som mynt och souvenirer. Betyder "frihet, jämlikhet och broderskap" det var först infördes under den franska revolutionen 1789, men bara officiellt godkänts i tredje franska republiken och skrivas in i konstitutionen från 1958.

stora sigill Frankrike
Skapad av Jean-Jacques Barré, den stora sigill i dag är en som etablerades under andra republiken 1848. Annan av landets stora symboler, bilder sigill damen Liberté som har en fasces i ena handen paus andra handen ovanför ett fartygs rorkult. En urna, med förkortningen "SU" för rösträtt universel (val), ligger vid hennes fötter.

Frasen République fran? AISE démocratique une et indivisibl (Demokratiska Republiken Frankrike, en och odelbar) är circularly inskrivet ovan dam Liberté. På baksidan av säl, fraserna Au nom du peuple fran? AIS (i namn av det franska folket) och Liberté, Egalité, Fraternité är också inskrivna. Dessa inskrifter är symboler i hjärtat av den franska republiken och dess folk.

Marianne
Marianne är en av de mest framträdande symbolerna för Frankrike, men hennes ursprung är fortfarande ett mysterium, eftersom hon har skildrat olika beroende på olika artister. Från en mor ammande två barn till en ilsken krigare skandera Marseljäsen Triumfbågen , är det Marianne "Triumph Republiken" och visas överallt-att bygga skulpturer, mynt, sedlar, frimärken och den franska regeringen logotypen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.